July 11, 2024

THỰC TẠI, TÂM LINH VÀ CON NGƯỜI HIỆN ĐẠI (21)

 (Reality, Spirituality and Modern Man)

David Hawkins, M. D., Ph. D.

Phạm Nguyên Trường dịch


 

PHỤ LỤC A

 

HIỆU CHỈNH CÁC TẦNG SỰ THẬT CÁC CHƯƠNG

 

Chương 1 - Tổng quan - 740

Chương 2 – Thế tiến thoái lưỡng nan của con người - 740

Chương 3 – Hệ hình của thực tại - 745

Chương 4 – Thực tại là chủ quan hay khách quan - 755

CHương 5 - Khoa học và tôn giáo: Các tầng sự thật - 745

Chương 6 - Thực tại xã hội và các tầng sự thật - 750

Chương 7 - Cái gì là thực? - 750

Chương 8 - Tiên đề văn hóa và sự thật - 750

Chương 9 - Đức tin 760

Chương 10 - Trải nghiệm và khái niệm - 750

Chương 11 - Niềm tin, sự tin cậy và tín nhiệm - 760

Chương 12 - Chúa như là giả thuyết - 765

Chương 13 - Nghi ngờ, hoài nghi và không tin - 760

Chương 14  - Những con đường tâm linh - 740

Chương 15 – Trở thành người cầu nguyện: Chiêm nghiệm và Thiền định - 765

Chương 16 - Siêu việt thế gian - 750

Chương 17 - Đạo đức, Lý trí và Đức tin - 750

Chương 18 - Ngã ái: Tôn thờ bản ngã - 760

Chương 19 - Tu tập - 760

Toàn bộ tác phẩm Thực tại, Tâm linh và Con người hiện đại – 750

Bản đồ ý thức

Quan đim v Chúa

Quan đim v cuc sng

Tng

 

Logarit

Cm xúc

Quá trình

Đi ngã

Đang là

Chng ng

700-1.000

Không nói lên li

Ý thc thun túy

Vn vt

Hoàn ho

An bình

600

Phúc lc

Ta sáng

Đc nht

Đy đ

Nim vui

540

Bình an

Biến hình k diu

Yêu thương

Nhân t

Tình yêu

500

Tôn kính

Mc khi

Thông thái

Có ý nghĩa

Lý trí

400

Thu hiu

Tru tưng hóa

Khoan dung

Hài hòa

Chp nhn

350

Tha th

Siêu vit

Truyn cm hng

Hy vng

Sn sàng

310

Lc quan

Mc đích

Trao kh năng

Tha mãn

Trung dung

250

Tin tưng

Gii phóng

Cho phép

Kh thi

Can đm

 

200

Khng đnh

Trao quyn

Bàng quan

Đòi hi

Kiêu hãnh

175

Khinh khi

Thi phng

Him khích

Đi kháng

Gin d

150

Thù hn

Hung hăng

T chi

Tht vng

Khát khao

125

Thèm mun

Nô dch hóa

Trng pht

Kinh khiếp

S hãi

100

Lo âu

Thoái lui

Khinh b

Bi kch

Đau kh

75

Tiếc nui

Chán nn

Ch trích

Vô vng

Th ơ

50

Tuyt vng

T b

Thù oán

Xu xa

Ti li

30

Trách móc

Hy hoi

Mit th

Khn kh

Nhc nhã

20

Nhc nhã

Tr kh

 

PHỤ LỤC C

 

TÍNH ĐIỂM HIỆU CHỈNH CÁC TẦNG Ý THỨC

 

Thông tin tổng quát

Trường năng lượng của ý thức có vô số chiều kích. Một số tầng cụ thể tương quan với ý thức của con người được hiệu chỉnh từ 1 đến 1.000. (Xem Phụ lục B: Bản đồ ý thức). Những trường năng lượng này phản ánh và thống trị ý thức của con người.

Vạn vật trong vũ trụ đều phát ra một tần số cụ thể hoặc trường năng lượng cực nhỏ vĩnh viễn được lưu lại trong lĩnh vực ý thức. Do đó, mỗi người hoặc sinh vật đã từng sống và bất cứ điều gì liên quan đến họ, bao gồm bất kỳ sự kiện, suy nghĩ, việc làm, cảm giác hoặc thái độ nào đều được vĩnh viễn ghi lại và có thể được truy xuất tại bất kỳ thời điểm nào trong hiện tại hoặc tương lai.

Kỹ thuật

Phản ứng kiểm tra cơ là phản ứng “có” hoặc “không có” (không) trước một tác nhân kích thích cụ thể nào đó. Kiểm tra bằng cách bảo đối tượng đưa thẳng cánh tay ra đằng trước, người kiểm tra dùng hai ngón tay ấn nhẹ xuống cổ tay của cánh tay đang đưa ra của đối tượng. Thường thì tay kia của đối tượng cầm chất cần kiểm tra và đặt lên vùng bụng ở phía dưới xương sườn (solar plexus – đám rối dương). Người kiểm tra nói với đối tượng kiểm tra, “Chống lại ”, nếu chất được kiểm tra có lợi cho đối tượng, cánh tay sẽ mạnh mẽ, tức là khó ấn xuống. Nếu nó không có lợi hoặc nó có tác dụng ngược, cánh tay sẽ yếu đi, tức là dễ bị ấn xuống. Phản ứng diễn ra rất nhanh.

Quan trọng cần lưu ý là ý định, cũng như cả người kiểm tra và người được kiểm tra đều  phải có điểm hiệu chỉnh trên 200 thì phản ứng mới chính xác.

Trải nghiệm từ các nhóm thảo luận trực tuyến cho thấy nhiều học viên thu được kết quả không chính xác. Nghiên cứu sâu hơn chỉ ra rằng ở điểm hiệu chỉnh 200, vẫn có 30% khả năng xảy ra lỗi. Thêm vào đó, chưa tới 12% học viên có độ chính xác trước sau như một, chủ yếu là do họ giữ một cách vô thức các định vị. Tầng ý thức của nhóm kiểm tra càng cao thì kết quả càng chính xác. Thái độ tốt nhất là không dính chấp, đồng thời đưa ra tuyên bố bắt đầu bằng: “Nhân danh lợi ích cao nhất, ______ có điểm hiệu chỉnh là đúng. Hơn 100. Hơn 200,” v.v. Việc đưa cụm “vì lợi ích cao nhất” vào bối cảnh làm tăng độ chính xác vì nó vượt qua các động cơ và quyền lợi cá nhân.

 

Suốt nhiều năm, người ta đều nghĩ rằng bài kiểm tra này chỉ là phản ứng cục bộ của hệ thống kinh mạch hoặc hệ thống miễn dịch của cơ thể. Nhưng, một công trình nghiên cứu sau này đã tiết lộ rằng phản ứng đó hoàn toàn không phải là phản ứng cục bộ với cơ thể, mà là phản ứng tổng thể của chính ý thức đối với năng lượng của một chất hoặc một lời tuyên bố. Cái gì đúng, cái gì có lợi hoặc hỗ trợ đời sống thì tạo ra phản ứng tích cực, xuất phát từ khu vực phi cá nhân của ý thức, vốn hiện diện trong tất cả mọi người đang sống. Cơ bắp trong cơ thể mạnh lên chứng tỏ rằng phản ứng là tích cực. Đồng tử cũng có phản ứng (dối trá thì đồng tử giãn ra và thật sự thì đồng tử co lại), chụp ảnh cộng hưởng từ cũng phát hiện được thay đổi trong chức năng của não bộ. (Để cho tiện, người ta thường dùng cơ delta[1] làm cơ chỉ thị; tuy nhiên, có thể sử dụng bất kỳ cơ nào).

Trước khi đưa ra câu hỏi (dưới dạng một lời tuyên bố), cần xin phép; tức là nói: “Tôi xin phép hỏi về những điều tôi đang nghĩ”(Có/Không). Hoặc: “Công cuộc hiệu chỉnh này nhằm phục vụ cho những điều cao cả nhất”.

 

Nếu lời tuyên bố là sai hoặc một chất mà đối tượng đang cầm có hại, thì các cơ bắp yếu đi một cách nhanh chóng nhằm phản ứng trước mệnh lệnh: “Chống lại”. Kết quả này chứng tỏ rằng tác nhân kích thích là tiêu cực, không đúng sự thật, phản sự sống hoặc câu trả lời là “không”. Phản ứng diễn ra rất nhanh. Sau đó, cơ thể sẽ hồi phục nhanh chóng và cơ bắp căng lên như bình thường.

 

Có ba cách kiểm tra. Phương pháp được sử dụng trong nghiên cứu và cũng thường được sử dụng nhất cần hai người: người kiểm tra và đối tượng được kiểm tra. Không gian nên yên tĩnh và không có nhạc nền. Đối tượng được kiểm tra nhắm mắt lại. Người kiểm tra phải đưa ra câu hỏi dưới dạng một lời tuyên bố. Phản ứng của cơ bắp chính là câu trả lời “có” hoặc “không”. Ví dụ, không được hỏi: “Đây có phải là một con ngựa khỏe mạnh không?” Mà phải nói: “Con ngựa này khỏe”, hoặc ngược lại: “Con ngựa này ốm yếu”.

 

Sau khi đưa ra tuyên bố, người kiểm tra nói với đối tượng kiểm tra đang đang đưa thẳng cánh tay song song với mặt đất: “Chống lại”. Người kiểm tra ấn nhanh và nhẹ hai ngón tay lên cổ tay của cánh tay đang đưa ra. Cánh tay của đối tượng kiểm tra giữ chắc là “có”, còn yếu đi là “không có” (không). Phản ứng xảy ra ngay tức thì.

 

Phương pháp thứ hai gọi là vòng chữ O, một người cũng có thể làm được. Cong ngón cái và ngón giữa trên cùng một bàn tay thành hình chữ O, rồi níu chặt vào nhau. Sau đó móc ngón trỏ của bàn tay kia vào vòng O và tìm cách kéo hai ngón tay ra xa nhau. Lực giữa phản ứng “có” và “không” khác nhau đáng kể (Rose, 2001).

 

Phương pháp thứ ba là phương pháp đơn giản nhất, nhưng cũng như các phương pháp còn lại, đòi hỏi phải luyện tập thì mới thành thục. Chỉ cần nâng một vật nặng, ví dụ, cuốn từ điển dày hoặc vài viên gạch, từ mặt bàn lên tới thắt lưng. Nghĩ về một hình ảnh hoặc câu nói đúng cần tính điểm, rồi nâng vật nặng kia lên. Sau đó, ngược lại, nghĩ về một điều gì đó đã biết trước là sai. Để ý rằng, khi sự thật hiện lên trong tâm trí thì có thể nâng vật nặng một cách nhẹ nhàng, nhưng khi nghĩ đến cái sai (không đúng) thì phải cần nhiều sức hơn. Có thể dùng hai phương pháp đã nói bên trên để kiểm tra kết quả.

Hiệu chỉnh điểm các tầng cụ thể

Điểm tới hạn giữa tích cực và tiêu cực, giữa đúng và sai, hoặc giữa cái mang tính xây dựng và cái phá hủy, ở nằm ở tầng 200 (xem Bản đồ ý thức trong Phụ lục B). Bất kỳ cái gì trên 200 điểm, hoặc đúng, đều làm cho đối tượng khỏe lên; bất kỳ cái gì dưới 200 điểm, hoặc sai, đều làm cho cánh tay yếu đi.Bất cứ điều gì trong quá khứ hoặc hiện tại, trong đó có hình ảnh hoặc lời tuyên bố, các sự kiện lịch sử, các nhân vật quan trọng, đều có thể được kiểm tra mà không cần phát biểu thành lời.

 

Hiệu chỉnh bằng con sốVí dụ: “Lời dạy của Ramana Maharshi đạt hơn 700 điểm”. (Có/Không). Hoặc: “Hitler đạt hơn 200 điểm” (Có/Không). “Khi ông ta ngoài 20 tuổi”. (Có/Không). “Ngoài 30”. (Có/Không). “Ngoài 40”. (Có/Không). “Khi ông ta chết?” (Có/Không).

Ứng dụng

Không thể dùng bài kiểm tra cơ bắp đề đoán định tương lai; nếu không, câu hỏi sẽ trở thành vô cùng vô tận. Ý thức không có giới hạn về thời gian và không gian; tuy nhiên, có thể không được phép hỏi. Tất cả các sự kiện trong hiện tại hoặc trong quá khứ đều có thể hỏi. Câu trả lời là phi cá nhân và không phụ thuộc vào hệ thống niềm tin của cả người kiểm tra lẫn đối tượng được kiểm tra. Ví dụ, nguyên sinh chất rút lui khỏi các tác nhân kích thích độc hại và thịt chảy máu. Đó là những phẩm chất của những vật liệu dùng cho kiểm tra và chúng đều phi cá nhân. Ý thức thực sự chỉ biết mỗi sự thật, vì chỉ có sự thật mới thực sự tồn tại. Ý thức không phản ứng trước giả dối, vì giả dối không tồn tại trong Thực tại. Ý thức cũng sẽ không phản hồi chính xác trước những câu hỏi không chính trực hoặc vị kỷ.

 

Nói một cách chính xác, phản ứng của bài kiểm tra chỉ đơn thuần là là “bật” hoặc “không bật”. Tương tự như công tắc điện, chúng ta nói rằng điện đang “bật” và khi chúng ta sử dụng thuật ngữ “tắt”, chúng ta chỉ muốn nói rằng không có điện. Trên thực tế, không có gì gọi sự-tắt. Đây là tuyên bố tinh tế, nhưng quan trọng sống còn đối với việc nắm bắt bản chất của ý thức. Ý thức có khả năng nhận biết điều duy nhất là Sự thật. Nó chỉ đơn giản là không thể phản ứng trước sự giả dối. Tương tự như thế, một tấm gương chỉ phản chiếu hình ảnh khi có đối tượng để phản chiếu. Nếu không có đối tượng đứng trước gương thì không có hình ảnh phản chiếu trong gương.

Hiệu chỉnh điểm cho một tầng

Các tầng đã hiệu chỉnh có quan hệ với thang tham chiếu cụ thể. Để có các số liệu tương tự như trong Phụ lục B, phải tham chiếu bảng đó hoặc đưa ra một tuyên bố kiểu như: “Trên thang ý thức của con người từ 1 đến 1.000, trong đó 600 là Chứng ngộ, _______ đạt trên _______ (đưa ra một con số)”. Hoặc: “Trên thang ý thức trong đó 200 là tầng Sự thật và 500 là tầng Tình yêu, thì tuyên bố này đạt trên…” (đưa ra một con số).

 

Thông tin tổng quát

Mọi người, nhìn chung, muốn phân biệt thật giả. Vì thế, tuyên bố phải rất cụ thể. Tránh sử dụng các thuật ngữ chung chung, như công việc “tốt”, có thể xin vào làm. “Tốt” theo nghĩa nào? Mức lương? Điều kiện làm việc? Cơ hội thăng tiến? Cấp trên công tâm?

Thuần thục

Thường xuyên làm kiểm tra thì sẽ thuần thục dần. Những câu hỏi phù hợp và hầu như chính xác một cách kỳ lạ bắt đầu tuôn ra như suối. Nếu người kiểm tra và đối tượng được kiểm tra làm việc cùng nhau trong một khoảng thời gian nào đó, thì một người hoặc cả hai sẽ dần hình thành khả năng định vị chính xác một cách đáng kinh ngạc những câu hỏi cần phải hỏi, ngay cả khi cả hai người đều không biết trước đề tài được kiểm tra. Ví dụ, người kiểm tra đánh mất một vật và bắt đầu bằng câu: “Tôi để nó trong văn phòng của mình” (Trả lời: Không). “Tôi để trong ô tô” (Trả lời: Không). Đột nhiên, đối tượng kiểm tra gần như nhìn thấy vật đó và nói: “Hỏi đi, nó ở phía sau cửa nhà vệ sinh”. Người kiểm tra nói: “Vật đó đang treo ở phía sau cửa nhà vệ sinh” (Trả lời: Có). Trong tình huống thực này, đối tượng kiểm tra thậm chí không biết rằng người kiểm tra đã dừng xe để đổ xăng và treo áo khoác trong phòng vệ sinh của trạm xăng.

Có thể lấy được thông tin về bất cứ thứ gì, ở bất kỳ đâu trong thời gian hoặc không gian hiện tại hoặc quá khứ. Vấn đề là câu hỏi có được chấp thuận hay không mà thôi. (Đôi khi “không” được chấp thuận, có lẽ do nghiệp hoặc những lý do không biết khác). Bằng cách kiểm tra chéo, có thể dễ dàng khẳng định mức độ chính xác. Những người học được kỹ thuật này sẽ ngay lập tức thu được nhiều thông tin hơn hẳn những thông tin chứa trong tất cả các máy tính và thư viện trên toàn thế giới. Trước mắt họ sẽ mở ra vô vàn khả năng và triển vọng đầy ấn tượng.

Hạn chế

Kết quả kiểm tra chỉ chính xác nếu bản thân các đối tượng kiểm tra có điểm trên 200 và dùng cho mục đích chính trực, có điểm trên 200. Điều này đòi hỏi tính khách quan, không dính chấp và nhất quán với sự thật, chứ không phải là ý kiến chủ quan. Vì vậy, việc cố gắng chứng minh một quan điểm sẽ cho kết quả không chính xác. Do những nguyên nhân còn bí ẩn mà có những người không thể dùng bạn đời của mình làm đối tượng kiểm tra và có thể phải tìm người thứ ba để hợp tác.

 

Điều kiện để một người trở thành đối tượng kiểm tra là cánh tay của người đó phản ứng mạnh khi nghĩ đến một vật hoặc người đáng yêu, và yếu đi nếu nghĩ về cái tiêu cực (sợ hãi, ghét bỏ, tội lỗi, v.v..) (ví dụ, Winston Churchill làm cho cánh tay mạnh lên, còn Osama bin Laden làm cho cánh tay yếu đi).

Đôi khi, một đối tượng kiểm tra phù hợp vẫn có phản ứng ngược. Có thể xóa bỏ hiện tượng này bằng cách đấm vào tuyến ức. (Nắm bàn tay lại, đập mạnh ba lần vào phía trên xương ức, mỉm cười, nói “hahaha” và mường tượng một người nào đó hoặc một cái gì đó đáng yêu). Sự mất cân bằng tạm thời sẽ biến mất.

Mất cân bằng có thể là do đối tượng mới tiếp xúc với người tiêu cực, nghe nhạc rock heavy metal, xem các chương trình truyền hình bạo lực, chơi trò chơi điện tử bạo lực, v.v. Hiệu ứng độc hại mà năng lượng của âm nhạc tiêu cực gây ra cho hệ thống năng lượng của cơ thể còn kéo dài đến nửa tiếng đồng hồ sau khi nhạc đã tắt. Các chương trình quảng cáo trên truyền hình hoặc trên tivi cũng là nguồn năng lượng tiêu cực thường gặp.

 

Như đã nhận xét bên trên, phương pháp phân biệt thật giả và các tầng của sự thật được hiệu chỉnh có những yêu cầu rất nghiêm ngặt. Do những hạn chế này, cho nên chúng tôi đã cung cấp điểm của các tầng được hiệu chỉnh để độc giả dễ dàng tham khảo trong những cuốn sách xuất bản trước đây và nhất là trong cuốn Truth vs Falsehood.

Giải thích

Việc kiểm tra sức mạnh của cơ bắp hoàn toàn độc lập với ý kiến hay niềm tin cá nhân và là phản ứng phi cá nhân của trường ý thức; hệt như chất nguyên sinh, các phản ứng của nó cũng không có tính cá nhân. Đối tượng kiểm tra có phản ứng giống nhau, dù đề tài kiểm tra được diễn đạt bằng lời hay chỉ nghĩ thầm trong đầu là minh chứng cho nhận định vừa nêu. Như vậy là, câu hỏi không có tác động gì tới đối tượng kiểm tra, họ thậm chí không biết đấy là gì. Để chứng minh, xin làm bài kiểm tra sau đây:

 

Người kiểm tra nghĩ tới hình ảnh mà đối tượng kiểm tra không biết và tuyên bố: “Hình ảnh tôi đang nghĩ tới là tích cực” (hoặc “là đúng” hoặc “đạt trên 200 điểm”, v.v.). Theo hướng dẫn của người kiểm tra, đối tượng kiểm tra phản ứng lại lực đang ấn xuống cổ tay mình. Nếu người kiểm tra nghĩ đến hình ảnh tích cực (ví dụ, Abraham Lincoln, Chúa Jesus, Mẹ Teresa, v.v.), thì cơ cánh tay của đối tượng kiểm tra sẽ mạnh lên. Nếu người kiểm tra nghĩ tới một lời tuyên bố dối trá hay hình ảnh tiêu cực (ví dụ, bin Laden, Hitler, v.v.) thì cánh tay sẽ yếu đi. Do đối tượng kiểm tra không biết người kiểm tra nghĩ gì, cho nên niềm tin cá nhân không ảnh hưởng tới kết quả kiểm tra.

Những người không đủ tiêu chuẩn tham gia

Cả thái độ hoài nghi (160 điểm) và nhạo báng, cũng như vô thần, đều có điểm hiệu chỉnh dưới 200 vì chúng thể hiện định kiến tiêu cực. Ngược lại, việc tìm tòi thực sự đòi hỏi một tâm hồn cởi mở và trung thực, không có thái độ kiêu căng về trí tuệ. Những công trình nghiên cứu mang tính tiêu cực về phương pháp luận của phép kiểm tra này, cũng như những người thực hiện chúng, đều có điểm hiệu chỉnh chưa tới 200 (thường ở 160). 

 

Một người bình thường có thể ngạc nhiên nếu biết rằng, thậm chí các giáo sư nổi tiếng cũng có thể và thực sự có điểm hiệu chính dưới 200. Như vậy là, các công trình nghiên cứu mang tính tiêu cực là hệ quả của thành kiến tiêu cực. Ví dụ, đề cương nghiên cứu của Francis Crick dẫn đến khám phá ra mô hình xoắn kép của DNA đạt 440 điểm. Song đề cương nghiên cứu mới đây của ông nhằm chứng minh rằng ý thức chỉ là sản phẩm của hoạt động thần kinh chỉ đạt 135 điểm. (Crick là người vô thần).

 

Thất bại của các nhà nghiên cứu hoặc đề án nghiên cứu sai lầm có điểm hiệu chỉnh dưới 200 (thường là 160) càng khẳng định sự thật của chính phương pháp luận mà họ muốn bác bỏ. Họ sẽ thu được và quả thật đã thu được kết quả tiêu cực; kết quả này, ngược lại, càng chứng minh tính chính xác của bài kiểm tra nhằm phát hiện sự khác biệt giữa thái độ chính trực không thiên vị và không chính trực.

Bất kỳ phát hiện mới nào cũng đều có thể làm đảo lộn kế hoạch của người khác và bị coi là đe dọa, phá vỡ các hệ thống niềm tin đang thịnh hành. Công trình nghiên cứu ý thức khẳng định giá trị của Thực tại tâm linh, tất nhiên, sẽ có đối kháng, vì nó thực sự đối đầu trực diện với quyền thống trị của cốt lõi ái kỷ của chính bản ngã, vốn ngạo mạn và cố chấp ngay từ khi mới ra đời. 

 

Bên dưới tầng ý thức 200, khả năng nhận thức bị hạn chế, vì Tâm trí cấp thấp hơn giữ thế thượng phong. Tâm trí thấp hơn có khả năng nhận ra sự kiện, nhưng chưa có khả năng hiểu thế nào là sự thật (nó nhầm lẫn giữa cái bên trong (res interna) với cái bên ngoài (res externa) và cũng chưa hiểu rằng sự thật có các yếu tố sinh lý đi kèm khác hẳn với giả dối. Ngoài ra, sự thật được cảm nhận bằng trực giác – bằng chứng là việc sử dụng phương pháp phân tích giọng nói, nghiên cứu ngôn ngữ cơ thể, phản ứng của đồng tử, thay đổi điện não đồ, dao động trong hơi thở và huyết áp, phản ứng gọi là Phản ứng điện da (Galvanic skin response[2]), cảm xạ, và thậm chí có thể dùng kỹ thuật Huna để đo chiều dài tia hào quang phát ra từ cơ thể. Một số người sử dụng kỹ thuật rất đơn giản: Đứng như một con lắc (ngả về đằng trước khi thấy sự thật và ngả về sau khi thấy dối trá).

Nhìn từ bối cảnh cao hơn, những nguyên tắc giữ thế thượng phong là giả dối không thể bác bỏ được Sự thật, cũng như bóng tối không thể bác bỏ được ánh sáng. Cái phi tuyến tính không bị giới hạn của cái tuyến tính tác động. Sự thật là hệ hình khác với logic và do đó, không thể chứng minh được, vì những thứ có thể chứng minh được chỉ có điểm hiệu chỉnh trong khoảng từ 400 đến 500 mà thôi. Phương pháp luận trong nghiên cứu ý thức đạt điểm 600, tức nằm ở vùng tiếp giáp giữa các chiều kích tuyến tính và phi tuyến tính. 

Những hiện tượng thiếu nhất quán

Sau một thời gian, cũng những người kiểm tra đó có thể thu được kết quả khác nhau, những người kiểm tra khác nhau cũng có thể thu được điểm hiệu chỉnh khác nhau vì một số lý do:

1. Hoàn cảnh, con người, chính trị, chính sách và thái độ thay đổi theo thời gian.

2. Trong lúc nghĩ về cái gì đó, người ta thường sử dụng các giác quan khác nhau, ví dụ thị giác, thính giác, hoặc cảm xúc. Do đó, khi bạn nghĩ tới mẹ mình, bạn có thể tưởng tượng ra hình ảnh, cảm xúc, giọng nói, v.v., hoặc Henry Ford có thể được hiệu chỉnh điểm số như một người cha, một nhà công nghiệp, hay dựa trên ảnh hưởng của ông đối với nước Mỹ, hoặc chủ nghĩa bài Do Thái của ông, v.v.

3. Tầng ý thức càng cao thì độ chính xác càng lớn (Các tầng trên 400 là chính xác nhất). Người thực hiện có thể xác định bối cảnh và kiên trì sử dụng phương thức thịnh hành nào đó. Một nhóm kiểm tra sử dụng cùng một kỹ thuật sẽ nhận được kết quả nhất quán trong nội bộ nhóm. Thực hành càng nhiều thì sẽ càng thuần thục. Tuy nhiên, có một số người không có thái độ vô tư, khoa học, và không thể suy xét một cách khách quan, và do đó, đối với họ, phương pháp kiểm tra này sẽ không chính xác. Tâm huyết và hướng đến chân lý phải được đặt lên trên ý kiến cá nhân và nỗ lực nhằm chứng minh ý kiến của mình là “đúng”.

Lưu ý

Người ta đã phát hiện được rằng kỹ thuật này không có tác dụng đối với những người có điểm hiệu chỉnh dưới 200, nhưng gần đây, người ta còn phát hiện thêm rằng kỹ thuật này không có hiệu quả nếu những người tham gia kiểm tra theo thuyết vô thần. Nguyên nhân có thể rất đơn giản: Chủ nghĩa vô thần có điểm hiệu chỉnh dưới 200; và theo quan hệ nghiệp lực luân báo, tư cách của người phủ nhận bị chính hành động phủ nhận chân lý hoặc Thánh thần (Chúa) của anh ta bác bỏ, hệt như lòng căm thù phủ nhận tình yêu.

 

Gần đây người ta cũng đã phát hiện ra rằng khả năng chính xác của kiểm tra hiệu chỉnh ý thức làm gia tăng tầng ý thức của người kiểm tra. Những người trong phạm vi từ 450 trở lên có được kết quả kiểm tra chính xác nhất.

 

PHỤC LỤC D

TÀI LIỆU THAM KHẢO

Ablow, K. 2007. “Life as Scripted Role of Narcissism.” CNN: Glenn Beck Show, 30 May. Interview.

Ackerman, S. 2006. Hard Science, Hard Choices: Facts, Ethics, and Policies Guiding Brain Science Today. New York: Dana Press.

Adler, M. 1980. How to Think About God: A Guide for the 20th-Century Pagan. New York: Collier Books. Reprint.

Adorno, T. W., et al. 1950. The Authoritarian Personality. New York: Harper

Agin, D. 2006. Junk Science: How Politicians, Corporations, and Other Hucksters Betray Us. New York: Thomas Dunne Books.

A History of God. 2007. History Channel television series, two hours. (Emergence of monotheism in ancient Egypt, which, down through the centuries, changed views of the nature of Divinity.)

Ahkter, S. 1997. “Perspective: Exdefender of the Faith.”Times Higher Education Supplement, 22 August. Via www.rei.org/books.

Ahmadinejad, M. and L. Bollinger. 2007. Various newspaper and television reports. 24 September. (Columbia University’s sponsorship of president of Iran with commentary by university president Lee Bollinger, plus all-day news discussions.)

Ali, S. H. 2007. Infidel. New York: Free Press. (Author of Submission,member of Dutch Parliament.)

“Allah Kill All the Jews and Americans and Israel: Annihilate Them and All Their Allies.” 2007. Palestinian Authorized Broadcast, 22 April. (Contradicts supposition of Islam as religion of peace. Disparity noted by A. Thomas, LA Times Syndicate, 1 May.)

Allen, C. 2007. “Death by Political Correctness: Who Killed Antioch College?” Weekly Standard, 12 November. (Destruction of academia in general and Antioch College specifically.)

________. 2007. “Duke’s Tenured Vigilantes.” Weekly Standard, 29 January. (88 professors make “postmodern” fools of themselves over fallacious rape charges and D.A. Nifong’s resignation and case dismissal; disintegration of academia: race, gender, class bias.)

________. 2006. “Liberal Christianity is Paying for Its Sins.”LATimes.com. 14 July. (Episcopal church declining due to its leftist policies.)

Alltucker, K. 2006. “Mayo Clinic Nets Deal for Research.” Arizona Republic, 29 November. (Research is big business.)

Amoroso, R. 1998. “An Introduction to Noetic Field Theory: The Quantization of Mind.” Science and Primacy of Consciousness. Orinda, CA: Noetic Press.

________. 1997. “Consciousness, A Radical Definition: The Hard Problem Made Easy.” Noetic Journal 1:1, 19.

Anani, Z. 2006. “Lebanese terrorists trained to hate Jews and Christians from teenage for Militia fighters: never retreat.” Fox News, 15 July.

Anderson, P. 1998. The Origins of Postmodernity. London: Verso. (Postmodernism and a déclassé bourgeoisie ‘force field’. The demise of tradition.)

Andresen, J. and R. Forman, Eds. 2000. “Cognitive Models and Spiritual Maps.” Charlottesville, VA: Philosophy Documentation Center.

Anscombe, G. 1958. “Modern Moral Philosophy.” Philosophy 33.

Applebaum, P. 2007. “The New Lie Detectors: Neuroscience, Deception, and the Courts.” Psychiatric Services 58:4,April.

Aquinas, St. T. (1912) 2006. Review in Catholic Encyclopedia. http://www.newadvent.org/cathen/14663b.htm

________. (1485) 1981.Summa Theologica. (trans. by Fathers of the English Dominican Province). Christian Classics Library (on line).

Arehart-Treichel, J. 2006. “Psychiatrists Explore Harnessing Power of Spirituality. Search for Link Between Religion, Illness.” Psychiatric News 41:13, July.

________.2004. “Why Are We Taken in by Duplicity?” Psychiatric News, 19 March.

Aristotle (330 B.C.) 1952. “Logic on Sophistical Refutation” in Great Books of the Western World. Chicago: Encyclopedia Britannica.

________. 1952. “Categories” and “Metaphysics” in Great Books of the Western World. Chicago: Encyclopedia Britannica.

________. 1962. The Nichemacheon Ethics. New York: Prentice Hall.

Arnn, L. P. 2005 “Constitution, Character, and National Identity.” Heritage Letters, July. Washington, DC: Heritage Foundation.

Arum, R. 2003. Judging School Discipline: The Crisis of Moral Authority. Cambridge, MA: Harvard University Press.

Austin, P.2007. “Signs of the Times: Why So Much Medical Research is Rot.” Economist, 22 February. (In report to the American Association for the Advancement of Science meeting in Toronto, author urges doctors to use valid, relevant statistics.)

________. 2007. Presentation to American Association for Advancement of Science, Toronto. Economist, 22 February. (Statistical correlation does not indicate causality.) Ayala, F. J. 2006. “The Plausibility of Life: Resolving Darwin’s Dilemma.” (Review) Science and Theology News,April.

Baer, R. 2007. “Radical Islam: Terror in Its Own Words.” Fox News Special, 3 February.

Baker, M., S. Alexier, and F. Gaffney. 2007. Islam vs.Islamists. ABG film produced for PBS “America at the Crossroads” series, but then rejected and shown instead on Fox News, 24 July (At issue is free speech being suppressed by public-tax-supported PBS.)

Barnes, F.2006. “How to Speak Liberal.”Weekly Standard 11:45, 14 August. (Linguistic obfuscation of issues via relabeling and shift of terminology.

Barr, S. 2003. Modern Physics and Ancient Faith. Chicago: University of Notre Dame Press.

Bartel, J. 2006. “The Fear Factor.”Weapons and Tactics. Las Vegas: Personal Defense Group.

________. 1999. Detecting Liars. Las Vegas: Personal Defense Group. “Battle for Turkey’s Soul, The.” (Editor) 2007. Economist, 5 May. (Battle for dominance between secular democracy and militant Muslim fundamentalism.)

Bauer, H. 2007. “Science: Past, Present, and Future.” Journal of Scientific Exploration 21:1. (Newtonian physics not suitable for biological phenomena.)

________. 2006. “The Two-edged Sword of Skepticism: Occam’s Rajor and Occam’s Lobotomy.” Journal of Scientific Exploration 20:3. (Useful vs. negative uses.)

Beardsley, M. 1960. European Philosophers from Descartes to Nietzsche. New York: Modern Library.

Beauchamp, T. 1992. Philosophical Ethics: An Introduction to Moral Philosophy. 2nd ed. New York: McGraw-Hill Professional Publishing.

Beck, G. 2007. Commentary on Hamas TV’s Mickey Mouse “hate” cartoon, CNN News, April.

________. 2006. “Islamic Triumphalism.” CNN News, 15 November. (Indoctrination of children by hatred.)

________. 2006. “Public Still Unaware of Real Basis of Terrorism Threat.”CNN News, 23 August.

________. 2006. “Media execs agree that TV purposely exploits children.” CNN News, 7 June.

Becker, J. 2007. Boulder, CO, High School Conference. Fox News, 29 May. (Told students to “do drugs and have sex, do Ecstasy and have sex without condoms.”)

Becker, P. 2007. “Conversations on Higher Consciousness: Dr. David Hawkins.” Interview. Four Corners, June-July.  (Autonomy and spontaneity of evolutionary creation and

human experiencing.)

Begley, S. 2004. “Scans of Monks’ Brains Show Meditation Alters Structure and Functioning.” Science Journal, 5 November. (Proceedings of National Academy of Science.)

Behrens, J. 2004. “Let’s Stop Dissing Each Other: Public Rudeness.” Elks Magazine, March.

Bekelman, J.,Y. Li, and C. P. Gross. 2003. “Impact of Financial Interest in Research Outcome.” JAMA 289, 454-65.

Belsey, C. 2002. Post-Structuralism. New York: Oxford University Press.

Benedict, Pope, XVI (Joseph Cardinal Ratzinger). 2006.Without Roots: the West, Relativism, Christianity, Islam. New York: Basic Books.

Bennett, B. 2007. “More Drugs, Fewer Narcs.” Time, 22 January. (Taliban financed by Afghanistan bumper opium crop; 670 tons of heroin.)

Bennett, W. 2006. America: The Last Best Hope (From the Age of Discovery to a World at War). New York: Nelson Current.

Benoit, H. 1990. Zen and the Psychology of Transformation: The Supreme Doctrine. Rochester, VT: Inner Traditions.

Bensen, M. 2007. “Officials Vow Security Probe at Palo Verde.” Arizona Republic, 22 April. (At country’s largest nuclear plant, employee Mohammad Alari, Iranian engineer, took secret plans to Iran; officials dumbfounded.)

Berger, G. 2004. “Why Church Matters.” U.S. News & World Report. 14 June.

Bernstein, R. J. 1991. The New Constellation: Ethical-Political Horizons of Modernity/Postmodernity. Cambridge, MA: MIT Press.

Bhikkhu, T. 2006. “Faith in Awakening.” Tricycle, Summer. (Faith and empiricism.)

Bierman, D. 2003. “Does Consciousness Collapse the Wave Function?” Quantum Mind Proceedings. University of Arizona, 15-19 March. (Nonlocality of brain function at 300-400 m/sec delay of conscious awareness from stimulus to its detection [as per Libet]).

Bird, S. 2006. “Ethics and the Brain.” Science and Spirit, July-August.

Bohm, D. 1990. “A New Theory of the Relationship of Mind to Matter.” Philosophy Psychology 3, 271-286.

________. (1980). 2002. Wholeness and the Implicate Order. London: Routledge.

Borenstein, S. 2007. “Global Warming Report (UN).” Arizona Republic, 7 February. (Scientists report stirs politicized debate.[Report calibrates at 195.])

Boston, A. 2005. The Legacy of Jihad: Holy War and the Fate of Non-Muslims. Amherst, NY: Prometheus Books. (Islamic history.)

Branson, R. 2006. “British Mogul Pledges $3 Billion to Fight Global Warming.” Associated Press,20 September. (Clinton Global Initiative.)

Braxton, D. 2006. “Naturalizing Transcendence in the New Cosmologies of Emergence.” Zygon 41:2, 347. June. “Bring Back Decency.”Arizona Republic,13 September.(moveon.org venomous fringe politics and unprincipled malevolence.)

Bristow, D., G. Rees, et al. 2005. “Brain Suppresses Awareness of Blinking.” University College, London, Institute of Neurology. Published in Current Biology, 25 July. “Britain’s Restive Muslims.” 2007. (Editor) Week, 4 May. (Lack of assimilation and social conflict.)

Bronowsky, J. 1974. The Ascent of Man. New York: Little, Brown and Co.

Brookhiser, R. 2007. “Matters of Morality.” Time, 6 August. (Conflict between science and religion endemic historically in the U.S. In the Leopold and Loeb case, Darrow said university was responsible for teaching Nietzsche.)

Brooks, A. 2006. Who Really Cares? New York: Basic Books. (Charity: U.S. exceeds all other countries combined.)

Brooks, D. 2007. “An Uneasy Drift to Port.” New York Times, 16 January. (America is a meritocracy and therefore  intrinsically unaligned ideologically with socialism as stated

by sociologist S.M. Lipset.)

________. 2003. “Educated Class Rift Splits Nation: Professionals vs. Business.” New York Times/Arizona Republic, 16 June.

Brooks, J. 2006. “If I Were God: Einstein and Religion. Zygon, 41:4, December.

________. 2006. “The Elephant in the Room.” New York Times/Arizona Republic, 5 December. (Structure, not freedom best child development and skills.)

Brown, H. 2007. “Why I Fired Professor Ward Churchill.” Wall Street Journal, n.d. (“Nutty professor” fails due to professional faults and not “free speech” issues, which were a smokescreen.)

Bruce, T. 2003. The Death of Right and Wrong. Roseville, CA: Prima Lifestyles.

Buchanan, P. 2006. State of Emergency: The Third World Invasion and Conquest of America. New York: Thomas Dunne Books.

Budenholzer, E. 2004. “Emergence, Probability, and Reductionism.” Zygon 39:2, June.

Burton, F. and S. Stewart. 2007. “Hezbollah: Signs of a Sophisticated Intelligence Apparatus.

http://www.stratfor.com/weekly/hezbollah_signs_sophisticated_intelligence_apparatus. 12

December. (Stratfor terrorism report; details of “Cultural Jihad.”)

Bush, G. 2007. Presidential Address, all networks, 22 August.

Butler, C. 2002. Postmodernism. New York: Oxford University Press.

Cabbage, M. 2006. “Asteroid to Threaten Earth April 13, 2036.” Orlando Sentinel/Arizona Republic, 17 June.

Callinicos, A. 1989. Against Postmodernism: Marxist Critique. Hampshire, UK: Palgrave Macmillan

Caplan, B. 2007. The Myth of the Rational Voter: Why Democracies Choose Bad Policies. Princeton: Princeton University Press. (Voters systematically favor irrational policies due to widespread ignorance of economic realities vs. false beliefs propped up by politicalizations.)

Carnup, R. 2003. The Logical Structure of the World and Pseudoproblems in Philosophy. Chicago: Open Court Publishing.

Carroll, D. 2007. “Higley Senior Questions Why Word ‘God’ Was Omitted from Tribute.” Arizona Republic, 17 May. (High school senior questions violation of free speech by school.)

Casatelli, C. 2006. “Study casts doubt on medicinal use of prayer.” Science and Theology News,May.

Chalmers, D. J. 1996. The Conscious Mind: In Search of a Fundamental Theory. New York: Oxford University Press.

Chandrasekhar, S.1987. Truth and Beauty: Aesthetics and Motivations in Science. Chicago: University of Chicago Press.

Charen, M. 2004. Do-Gooders: How Liberals Hurt Those They Claim To Help--And The Rest Of Us. Somerset, NJ: Sentinel Publishing Co.

Chomsky, N. 2003. Hegemony or Survival. New York: Henry Holt and Co. (A “make wrong’” of U. S. for being a dominant country.)

Churchill, W. 1958. The New World: A History of the English Speaking Peoples. New York: Dodd, Mead & Co.

Clancy, M. 2007. “Conservative Episcopalian Group Leaves Parrish.” Arizona Republic, 26 September. (Protest over-liberalization occurring across the United States.)

Clarke, C. 2005.Ways of Knowing: Science and Mysticism Today. Exeter, UK: Imprint Academic. (Bridging science and religion.)

Cleary, T., trans. 1993. The Flower Ornament Scripture: A Translation of the Avatamsaka Sutra. Boston: Shambhala.

Cloud, J. 2007. “Are We Failing Our Geniuses?”Time, 16 August. (Gifted students underserved as the focus and funding have been focused for the last decade on least gifted and underachievers. Very gifted children with IQs of 160 and above often socially isolated.)

Cohen, E. 2007. “Unthinkable Thoughts.” A review and commentary on Fred Ikle’s Annihilation from Within. Weekly Standard,26 February. (Technology/science is a two-edged

sword to civilization; progress vs. annihilation.)

Cohen, R. 2007. “Reflection of Madness.”Washington Post Writers Group, 18 April. (Throughout history, psychotic political leaders have massacred multi-millions of people, similar to mad killers.)

Cole, D. 2007. “The Science of the Yellow Brick Road: Why the Risks of Curiosity Make Our Lives Better.” Science and Spirit, May-June. (Curiosity leads to learning.)

Collins, F. 2006. The Language of God: A Scientist Presents Evidence for Belief. New York: Free Press.

Collinson, P. 2006.The Reformation: A History. New York: Modern Library Chronicles

Conze, E. (trans.) 2001. Buddhist Wisdom: The Diamond Sutra and the Heart Sutra. New York: Random House/ Vintage.

Cooper, D. 1978. “Moral Relativism.”Midwest Studies in Philosophy 3, 97-108.

Cosby, B. 2005-2006. “Personal Responsibility.” Lectures on all news channels. Coyne, G. 2004. (Director of Vatican Observatory.) “God Could Create an Evolutionary World Just as He Could a Static One.” Quoted by Saylor in Science and Theology News, July/August.

Coulter, A. 2006. Godless: The Church of Liberalism. New York: Crown Forum.

________. 2006. “Are Videotaped Beheadings Covered by Geneva?”Human Events, 25 September.

________. 2003. Treason. New York: Crown Forum.

Crick, F., and C. Koch. 1990. “Towards a Neurobiological Theory of Consciousness.” Seminars in Neurosciences 2, 263-275.

Cronin, M. 2006. “Conservatives Push to Counter Liberal Professors.” Arizona Republic, 12 August. (Protest academic bias.)

________. 2006. “Too Many A’s, B’s at Colleges?” Arizona Republic, 1 July.

Crouch, S. 2007. “All Isn’t as It Might Seem in Politics via Internet.” New York Daily News n.d. (Political media distortion of visual images.)

Daly, R. 2007. “Mental Illness Not A Cause of Terrorist Acts.” Psychology News, 20 July. (Motivation is the desire to be important - narcissism.)

________. 2007. “Too Few Geriatric Psychiatrists.” Psychology News, 20 July. (The 1960s generation expected to have mental illness rate of 20%.)

Danielson, D. 2000. The Book of the Cosmos: Imagining the Universe from Heraclitus to Hawking, A Helix Anthology. New York: Perseus Books Group.

Daragahi, B. 2006. “Ramadan Ends in Violence.” Los Angeles Times/Arizona Republic, 23 October. (Muslim holy month a period of constant terrorism and violence.)

 Darwin, C. (1874) 2000. The Descent of Man, and Selection in Relation to Sex. Boston: Adamant Media Corporation

Davidson, R. 2004. “Transforming the Emotional Mind: Neuroscience.” Dharamsala, India: Mind and Life Institute. 18-22 October.

Davies, P. C. W. 1995. About Time: Einstein’s Unfinished Revolution. London: Viking.

Davis, C. 2007. “The Quantum Field Pupillary Response.” n.d. (Careful study confirms earlier studies that pupillary response correlated quantum energy field response to truth/falsehood and level of consciousness. Confirms muscle-test response. The pupil reacts by dilating to falsehood, constricting to truth.)

Davis, G. 2006. Religion of Peace? Islam’s War against the World. Los Angeles: World Ahead Publishing Co. (Sharia Law: House of Islam vs. House of War is essence of Islam by which the Western world is the enemy to be conquered.)

Dawkins, R. 2006. The God Delusion. New York: Houghton Mifflin. (Evolutionary psychology.)

________. 1978. The Selfish Gene. New York: Oxford University Press.

Dean, C. 2006. “Faith, Reason, God, and Other Imponderables.” New Times, 25 July. de Chardin, T. 1975. The Future of Man. New York: Harcourt Brace.

________. 1966. Man’s Place in Nature. New York: Harper.

________. 1959. The Phenomenon of Man. New York: Harper.

Dennett, D. 2006. “Forget Meme Not.” Science and Theology News, May. (Defends meme hypothesis of breaking the spell.)

________. 2006. “Reverse-engineering God.” Science and Theology News, May. (Religions are evolutionary and should be studied.)

________. 2006. Breaking the Spell: Religion as a Natural Phenomenon. New York: Viking Adult.

________. 1990. “Memes and the Exploitation of Imagination.” Journal of Aesthetics and Art Criticism. n.d.

Dembski, W. A., ed. 1998. Mere Creation: Science, Faith, and Intelligent Design. Downers Grove, IL: Intervarsity Press.

Dennett, D. 2006. Breaking the Spell: Religion as a Natural Phenomenon. New York: Viking. (An atheist intellectual viewpoint.)

________. 1991. Consciousness Explained. London: Little Brown.

Desperate Crossing: True Story of the Pilgrims and Mayflower. 2006. History Channel Documentary, 23 November

de Tocqueville, Alexis [1835] 2000. Democracy in America. New York: Harper Perennial Modern Classics

Diamond, J. 1979. Your Body Doesn’t Lie. New York: Warner Books.

Dierker, R. 2006. The Tyranny of Tolerance: A Sitting Judge Breaks the Code of Silence to Expose the Liberal Judicial Assault. New York: Crown Forum.

Dillon, R. 2007. “Arrogance, Self-respect, and Personhood.” Journal of Consciousness Studies 14, No. 506, pp. 101-126. (Arrogance, [narcissism] corrupts self-respect and respect for

others.)

DiLulio, J. 2006. “The New York Times vs. Religion.”Weekly Standard, 23 October.

Dionne, E. J. 2007. “Questioning Salvation.” Washington Post Writers Group, 7 April. (Polemics of neoatheists, such as Sam Harris and Richard Dawkins.)

Donnelly, J. 1984. “Cultural Relativism and Human Rights.” Human Rights Quarterly 6, 400-419.

Donnelly, M. 2006. “Faith Boosts Cognitive Management of HIV and Cancer.” Science and Theology News, May. (Study calibrates at 180.)

Dossey, L. 2005. “Global Warming: The Politicalization of Science and Michael Crichton’s State of Fear.” Journal of Scientific Exploration 19:4.

Dowd, M.2006. “Virtuecrats Betting Both Sides.”New York Times/Arizona Republic, 6 June.

D’Souza, D. 2007. The Enemy at Home: The Cultural Left and Its Responsibility for 9/11. New York: Doubleday.

Duncker, K. 1939. “Ethical Relativity.” Mind 48, 39-57.

Durkheim, E. (1954) 2001. The Elementary Forms of the Religious Life. New York: Oxford University Press.

Durkin, M. 2007. “The Great Global Warming Swindle.”CNN: Glenn Beck Show, 1 May. (UK: scientist debunks global warming; is of human origin.)

Dyer, W. 2004. The Power of Intention. Carlsbad, CA: Hay House.

________. 2004. “Finding Inner Peace.” Unity. November. Easterbrook, G. 2007. “Calling Evil by Its Proper Name.” Cited in Week, 18 May, from original article in New Republic. (Leftist euphemisms cloud issues and thus preclude their resolution as pointed out by George Orwell. Unless we call a thing what it is, we cannot think about it clearly.)

Eccles, J. C. 1994. How the Self Controls Its Brain. New York: Springer-Verlag Telos.

Eddington, A. S. 1929. The Nature of the Physical World. Cambridge: Cambridge University Press.

Edelman, G.M.1992.Bright Air, Brilliant Fire: On the Matter of the Mind. London: Penguin.

________. 1989. The Remembered Present: A Biological Theory of Consciousness. New York: Basic Books.

Eisenberg, E. 2003. “Religion Is not the Issue.”American Republic, 21 July.

Eisenstein, C. 2005. “A State of Being is a State of Being.” Journal of Scientific Exploration 19:3, Fall.

Elst, K. 2004. “Wahi: The Supernatural Basis of Islam.” Leuven, Belgium. 14 August. Islam propagated by artificially induced trans states. (http://koenraadelst.bharatvani.org/articles/hinduism/wahi.html

________. 2002-2003. Articles: Non-Islamic views of Islam. Kashmir Herald, Autumn-Winter.

Emerson, S. 2006. Jihad Incorporated. New York: Prometheus Books. (Current militant Islam in the U.S.; report on government investigative project.)

Emery, N. 2007. “The Horror! The Horror!” Weekly Standard 12:47, 3 September. (Ridicules Far Left’s paranoia about perceiving conservation as fascist.)

Engel, A. E., P. Fries, P. Konig, et al. 1999. “Temporal Binding, Binocular Rivalry, and Consciousness.” Consciousness and Cognition 8:2, 128-151.

Everly, D. 2002. “The Role of Civil Society in Shaping Character.” Heritage Lectures, April.

Faherty, J. 2006. “Disproving Einstein Harder than It Looks.” Arizona Republic, 16 November. (Scientist Bob Henderson writes three books and spends forty years trying to prove

Einstein is stupid. [His books and theories calibrate at 190.])

Farrar, C. and C. Firth. 2002. “Experiencing Oneself … as Being the Cause of an Action: Neural Correlates.” Neuro Image 15:3, 596-603.

Farrington, C. 2006. “Peace is Anchored Through Strength.” Arizona Republic, 7 November. (Letters to Editor.)

Feller, M.B. 2006. “The Mind-Body Connection.”Arizona Republic, 25 July. (Positive spiritual beliefs and imaging techniques result in healing and greater happiness.)

Ferero, K. 2006. “Emergence cannot explain free will.” Science and Theology, May. (The human will is not explicable nor subject to the limitation of logic/science. That it is of a different order is agreed to by Stephen Hawking, Albert Einstein, Erwin Schrödinger, and many other scientists.)

Fetzer, J. 2006. “Scholars for 9/11: Conspiracy Theory: Bush Planted Bombs in Twin Towers.” Fox News, August.

Feuerbach, L. (1891) 1989. The Essence of Christianity. Amherst, NY: Prometheus Books.

Feuerstein, G. 2006. Holy Madness: Spirituality, Crazy-Wise Teachers, And Enlightenment. (Rev., expanded). Prescott, AZ: Hohm Press.

Few, B. 2003. “Cognitive Neuroscience of Consciousness.” Journal of Consciousness Studies 11:2.

Finchar, T. 2006. “Faith Through Service.” American Legion, November. (Critical role of military chaplains in war.)

Fischer, N. “Rereading a World of Bliss.” Tricycle,Winter. (Buddha’s silent transmission: the intrinsic authority of suchness.)

Flanagen, O. 1992. Consciousness Reconsidered. Cambridge, MA: The MIT Press.

Flurry, G., ed. 2007. “The Cyberspace Game of Life.” Philadelphia Trumpet, April. (Internet reveals extent of dark side of human nature.)

________. 2007. “Muslim Youth More Radical.” Philadelphia Trumpet,April. (Multiculturalism in Britain divisive and foments isolated radical subpopulation, especially youths.)

________. 2007. “Morality War.” Philadelphia Trumpet, February. (Morality and shifting blame of power worldwide.)

Flynn, D. J. 2005. Intellectual Morons: How Ideology Makes Smart People Fall for Stupid Ideas. New York: Three Rivers Press; Reprint.

Forman, R. 2004. Grassroots Spirituality. Exeter, UK: Imprint Academic.

Frank, A. 2007. “In the Light of Truth: Science as a Spiritual Practice.” Tricycle,Spring. (Science and spirituality both dedicated to discovery of essential truths.)

Fraser, R.2006. “Lighting Islam’s Fuse.”Philadelphia Trumpet,Nov.-Dec.(A cell to Europe to reunite via Christianity to ward off Islamic crusade of violence.)

Freud, A. 1971. The Ego and the Mechanisms of Defense. Madison, CT: International Universities Press.

Freud, S. 1964. The Future of an Illusion. New York: Doubleday.

________. (1923) 1962. The Ego and the Id (The Standard Edition of the Complete Psychological Works of Sigmund Freud) New York: W.W. Norton.

________. 1936. “Splitting of the Ego in the Defensive Process.” International Journal of Psycho-analysis,Vol. Xvii (15).

Freud, S. and O. Pfister. 1963. Psychoanalysis and Faith: The Letters of Sigmund Freud and Oskar Pfister. New York:Basic Books.

Friedman, T. 2007. “Sure Signs of an Arab Country.” New York Times, 5 March. (Blowing up children, beating women, intolerance, violence, ignorance, hatred, and repression.)

________. 2007. “Where is the Outrage?” New York Times, 26 January. (Muslim world does nothing to quell its own violence.)

Frith, C.D. 1996. “The Role of the Prefrontal Cortex in Self-consciousness: The Case of Auditory Hallucinations.” Philosophical Transactions of the Royal Society: Biological

Sciences, 351, 1505-1512.

Fuelner, E., and D. Wilson. 2006. Getting America Right: The True Conservative Values Our Nation Needs Today. New York: Crown Forum.

Gage, F. 2004. “Structural Changes in the Adult Brain in Response to Experience.” Dharamsala, India: Mind and Life Institute. 18-22 October.

Gallagher, S. 2004. “Hermeneutics and Cognitive Sciences.” Journal of Consciousness Studies 11:10.

Gallup Survey. 2006. “85% of Americans believe public morality poor and getting worse.” http://poll.gallup.com (8-11 May).

Garcia, J. L. 1988. “Relativism and Moral Divergence.” Metaphilosophy 19, 264-281.

Gardner, J. 2003. Biocosm: The New Scientific Theory of Evolution: Intelligent Life Is Architect of the Universe. Maui, HI: Inner Ocean Publishing.

Garfield, S. 2006. “Chavez and Chomsky: 2 of a Kind.” Arizona Republic, 28 September.

Garhart, M., and A. M. Russell. 2004. “Metaphor and Thinking in Science and Religion.” Zygon 39:1.

Gazzaniga, M. 2005. The Ethical Brain. New York: Dana Press.

Gelenter, D. 2007. “Please Say This.” Weekly Standard, 22 January. (Identifies Islams as dedicated to worship of death rather than life.)

Geller, J. 2006. “First-Person Accounts: The Importance of Being Honest.” Psychiatric Services 57:5, May.

George, R. P., ed. 1997. Natural Law Theory: Contemporary Essays.” Magnolia, MA: Peter Smith Publisher Inc. Reissue.

Geppart, C. 2004. “Attending to uncertainty … an ambiguity.” Psychiatric News, July.

German, M. 2007. Thinking Like a Terrorist: Insights of a Former FBI Undercover Agent. Dulles, VA: Potomac Books.

Gernet, D. 2007. “Ockham’s Razor and Its Improper Use.” Journal of Scientific Exploration 21:1. Ghush, B. 2007. “Why They Hate Each Other.”Time, 5 March. (Major historical analysis of Islam warring factions of Sunnis and Shi’ites.)

Gibbs, N., and M. Duffy. 2007. The Preacher and the Presidents: Billy Graham in the White House. New York: Center Street.

________. 2007. “The Pastor in Chief.”Time, 26 August. (Review of 50-year history.)

________. 2007. “How the Democrats Got Religion.” Time, 23 July. (Democrats reach for moral majority voters.)

Gingrich, N. 2006. Rediscovering God in America:Reflections on the Role of Faith in Our Nation’s History. New York: Thomas Nelson sss. 2006. “God and Religion in America.” Fox News, 16 December. (Documentary of religion in Washington, D.C., founding fathers and presidents; cal. 480.)

Glynn, I. M. 1990. “Consciousness and Time.” Nature 348, 477-479.

Goblaskis, D. 2006. “When Does Humanity (humanness) Begin?” Science and Theology News. May. (According to the Muslim ‘hadith’, or teachings of Muhammad, the soul enters the embryo at one hundred twenty days.)

Goel, S. R. 1993. Hindu Temples: What Happened to Them. Vol. II. New Delhi: Voice of India.

Goldberg, B. 2007. Crazies to the Left of Me, Wimps to the Right: How One Side Lost Its Mind and the Other Lost Its Nerve. New York: Harper Collins.

Golding, W. 2003. Lord of the Flies. 50th Anniv. Ed. New York: Perigee Trade.

Goodman, E. 2007. “Faith a Prerequisite for Office.” Week, 6 April. (Only 14% of Americans would vote for an atheist for president.)

Goodman, L. 2001. In Defense of Truth: A Pluralistic Approach. Amherst, NY: Humanity Books (Prometheus).

Gopal, L., and Bursztajn. 2007. “On Skepticism and Tolerance in Psychiatry and Forensics.” Psychiatric Times 24:5,April.

Goshgarian, G. 2005. What Matters in America: Reading and Writing about Contemporary Culture. New York: Longman. (Invasion of academia by political bias and decline of Harvard Law School.)

Gosse, P. H. (1857) 2003. Omphalos: The Evolution Debate, 1813-1870. New York: Routledge.

Gould, S. J. 2002. The Structure of Evolutionary Theory. New York: Belknap Press.

Grace, F. n.d. “Beyond Reason: The Certitude of the Mystic.” Theology Today. Forthcoming.

Grayson, B. 2006. “Near-Death Experiences and Spirituality.” Zygon 41:2, June.

Great Books of the Western World, The. 1952. Hutching, R. and M. Alden, Eds. Chicago: Encyclopedia Britannica.

Greenberg, P. 2007. “The Mob Mentality.” Los Angeles Times Syndicate. 3 January.

Gregg, S. 2002. “Liberty and Moral Ecology: The Nexus of Truth.” Heritage Lectures, April.

Grillen, M. 2004. Can A Smart Person Believe in God?Nashville, TN: Nelson Books.

Gross, P. R. and N. Levitt. Eds. 1997. The Flight from Science and Reason. (Annals of the New York Academy of Sciences). New York: New York Academy of Science.

Grossman, C. 2007. “Episcopal Church: New Dawn.” USA Today, 5 February. (Decline of church membership and split in response to modernization: appointment of woman bishop, K. Schori.)

Grossman, L., et al. 2006. “Time Person of the Year: You.” Time, 168:26, 25 December. (Socio-cultural impact of media-inflated narcissism in mirror-cover issue.)

Guiness, O. 2001. The Great Experiment: Truth and Freedom in the American Republic. Colorado Springs, CO: Navpress Publishing Group.

________. 2000. When No One Sees: The Importance of Character in an Age of Image. Colorado Springs, CO: Navpress Publishing Group.

Gunther, M. 2006. “The Green Machine.” Fortune, 7 August. (Wal-Mart to take industry lead.)

Haidt, J. 2005.The Happiness Hypothesis. New York: Perseus/Basic Books. (Learning theory. Importance of environmental structure on brain physiology.)

Hall, T. D. 2006. “Politricks: The Crusade for Democracy and An Introduction to Post-Marxian Pattern-of-History Theory.” www.whatthebleep.com/herald15/politricks.shtml

Hamburger, P. 2004. Separation of Church and State. Cambridge, MA: Harvard University Press.

Hamer, D. 2004. The God Gene: How Faith Is Hardwired Into Our Genes. New York: Doubleday.

Hansen, N.2006. “Film Questions First-Amendment Freedom.”Sedona Red Rock News, 15 November. (Review of controversial film by Ewing and Grady on evangelicals and politics.)

________. “Am I Being a Rhetorical Boy?” Sedona Red Rock News, 7 December. (Manipulated new and media fluff now a substitute for real journalism.)

Hanson, V. D. 2007. “Hypocritical Islamists Join in Western Sins.” Tribune Media Services/Arizona Republic, 2 August. (Social views of Islam are 7th century primitivism.)

________. 2007. “Who Really Lost in Middle East?” Tribune Media Services/Arizona Republic, 26 July. (Review of decades of miscalculations and error due to misperception.)

________. 2007. “While Oil Grips Our Economy, War on Terror Must Be Fought.” Tribune Media Services/Arizona Republic, 26 April. (Millions in Western world silenced regarding Islam by terrorism.)

________. 2006. “Radical Islam Radiates Evil.” Tribune Media Services/Arizona Republic, 24 December. (Pan-Islamic terrorism.)

________. 2006. “Dark Ages Lurk in Shadows of Terrorists.”Tribune Media Services/Arizona Republic, 26 October. (Current society regressing back to barbarism via Islamic beheading [violence].)

________. “America’s Freedoms.” Tribune Media Services/Arizona Republic, 30 July. (Progressive evolution of human civilization not a straight line but fluctuates with cycles of peace and war.)

Hardin, G. 1978. Sociobiology and Human Nature: An Interdisciplinary Critique and Defense. San Francisco: Wiley/Jossey-Bass Publishers.

Harokopos, E.2005. “Power As the Cause of Motion and a New Foundation of Classical Mechanics.” Progress in Physics 2, 82-91, July.

Harrenstein, R.J. 1973. IQ in the Meritocracy. Boston: Little, Brown.

Harris, L. 2006. “Socrates or Muhammad?” Weekly Standard, 2 October. (Attack on reason in the Western civilization.)

________. 2002. “Al-Quaeda’s Fantasy Theology: War Without Clausewitz.” Hoover Institute,August-September. Stanford University. (Total error of not knowing your enemy.)

Harris, S. 2004. The End of Faith: Religion, Terror, and the Future of Reason. New York: W.W. Norton and Co. (Criticism of religion, especially of Islam.)

Harrison, G. 1976. “Relativism and Tolerance.” Ethics 86, 122-

Harrup, F. 2007. “Netroot Leftists Choke Dem’s Message. Arizona Republic, 14 September.(moveon.org fiasco via New York Times ad.)

Harvey, D. 1990. The Condition of Postmodernity: Enquiry into the Origins of Cultural Change. Oxford, UK: Blackwell Publishing

Hauser, M. D. 2006. “Basic Instinct.” Science and Spirit, July-August. (Morality is hard-wired in the brain’s function. There is a universal moral grammar.)

Hawking, S. 1998. A Brief History of Time. New York: Bantam Books.

________. 1993. Black Holes in Baby Universes and Other Essays. New York: Bantam Books.

Hawkins, D. R. 2008. “Advancing Spiritual Awareness” Lecture Series.

Sedona, AZ: Veritas Publishing. (Six 5-hour CD/DVDs.) Spirituality, Reason, and Faith (Jan.); Clear Pathway to Enlightenment (Mar.); Belief, Trust, and Credibility (June);Overcoming Doubt, Skepticism, and Disbelief (Aug.); Practical Spirituality (Oct.); and, Freedom: Morality and Ethics (Nov.).

________. 2007a. Discovery of the Presence of God: Devotional Nonduality. Sedona. AZ: Veritas Publishing.

________. 2007b. The Discovery: Revealing the Presence of God in Your Life. (Six CD set.) Niles, IL: Nightingale-Conant.

________. 2007c. “Spiritual Reality and Modern Man” Lecture Series. Sedona, AZ: Veritas Publishing. (Nine 5-hour CD/DVDs.) God vs. Science: Limits of the Mind (Feb.); Relativism vs. Reality (April); What is “Real”? (June); What is “Truth”? (July);The Human Dilemma (Aug.); Review of the Work (Sept.); Creation vs. Evolution (Oct.); Spiritual Survival: Realization of Reality (Nov.); and, Experiential Reality: The Mystic (Dec.)

________. 2006a. Transcending the Levels of Consciousness. Sedona. AZ: Veritas Publishing.

________. 2006b. “Transcending the Levels of Consciousness” Lecture Series. Sedona, AZ: Veritas Publishing. (Six 5-hour CD/DVDs.) Experiential Reality (Feb.); Perception vs. Essence (April); Spiritual Truth vs. Spiritual Fantasy (June); Reason vs. Truth (Aug.); Spiritual Practice and Daily Life (Oct.); and, Is the Miraculous Real?(Dec.)

________. 2006c. Truth vs. Falsehood. (Six CD Set.) Niles, IL: Nightingale-Conant.

________. 2006d. “Paradigm Blindness: Academic vs Clinical Medicine.” Journal of Orthomolecular Medicine, 21:4, 4 November.

________. 2005a. Truth vs. Falsehood: How to Tell the Difference. Toronto: Axial Publishing.

________. 2005b. “Devotional Nonduality” Lecture Series. Sedona, AZ: Veritas Publishing. (Eleven 5-hour CD/DVDs.) Vision (February); Alignment (April); Intention (May); Transcending Barriers (June); Conviction (July); Serenity (August); Transcending Obstacles (Sept.); Spiritual Traps (October); Valid Teachers/Teachings (Nov.); and, God, Religion, & Spirituality (Dec.)

________. 2005c.The Highest Level of Enlightenment.(Six CD Set). Niles IL: Nightingale-Conant.

________. 2004a. “The Science of Peace.”Awakened World, J.A.G.N.T., 6:3.

________. 2004b. “Nonduality: Consciousness Research and the Truth of the Buddha.” Rourkee, India: Indian Institute of Technology.

________. 2004c. “The Impact of Spontaneous Spiritual Experiences in the Life of ‘Ordinary’ Persons.”Watkins Review, 7.

________. 2004d. “Transcending the Mind” Lecture Series. Sedona, AZ: Veritas Publishing. (Six 5-hour CD/DVDs.) Thought and Ideation (Feb.); Emotions and Sensations (April); Perception and Positionality (June); Identification and Illusion (August); Witnessing and Observing (Oct.); and The Ego and the Self (Dec.).

________. 2004e. The Highest Level of Enlightenment. Chicago: Nightingale-Conant Corp. (CD, Audiocassettes).

________. 2003a. I: Reality and Subjectivity. Sedona, AZ: Veritas Publishing.

________.2003b. “Devotional Nonduality” Lecture Series. Sedona, AZ: Veritas Publishing. (Six 5-hour CD/DVDs.) Integration of Spirituality and Personal Life (Feb.); Spirituality and the World (April); Spiritual Community (June); Enlightenment (August); Realization of the Self as the “I” (Nov.); and, Dialogue, Questions and Answers (Dec.).

________. 2002a. Power versus Force: An Anatomy of Consciousness. (Rev.). Carlsbad, CA, Brighton-le-Sands, Australia: Hay House.

________. 2002b. “The Pathway to God” Lecture Series. Sedona, AZ: Veritas Publishing. (Twelve 5-hour CD/DVDs) 1. Causality: The Ego’s Foundation; 2. Radical Subjectivity: The I of Self; 3. Levels of Consciousness: Subjective and Social Consequences;4.Positionality and Duality: Transcending the Opposites; 5. Perception and Illusion: the Distortions of Reality; 6. Realizing the Root of Consciousness: Meditative and Contemplative Techniques; 7. The Nature of Divinity: Undoing Religious Fallacies; 8. Advaita: The Way to God Through Mind; 9. Devotion: The Way to God Through the Heart; 10. Karma and the Afterlife; 11. God Transcendent and Immanent; and, 12. Realization of the Self: The Final Moments.

________. 2001. The Eye of the I: From Which Nothing Is Hidden. Sedona, AZ: Veritas Publishing.

________. 2000. Consciousness Workshop. Prescott, AZ Sedona, AZ: Veritas Publishing. (CD/DVD)

________. 2000. Consciousness and A Course in Miracles. (California.) Sedona, AZ: Veritas Publishing. (CD)

________. 2000. Consciousness and Spiritual Inquiry: Address to the Tao Fellowship. Sedona, AZ: Veritas Publishing. (CD)

________. 1997. Research on the Nature of Consciousness. Sedona, AZ: Veritas Publishing. (The Landsberg 1997 Lecture. University of California School of Medicine, San Francisco, CA)

________. 1996. “Realization of the Presence of God.” Concepts. July, 17-18.

________. 1995.Power vs. Force: An Anatomy of Consciousness. Sedona, AZ: Veritas Publishing.

________. 1995. Quantitative and Qualitative Analysis and Calibration of the Levels of Human Consciousness. Ann Arbor, Mich.: VMI, Bell and Howell Col.; republished 1996 by Veritas Publishing, Sedona, AZ

________. 1995. Power Versus Force; Consciousness and Addiction; Advanced States of Consciousness: The Realization of the Presence of God; Consciousness: How to Tell the Truth About Anything, and Undoing the Barriers to Spiritual Progress. Sedona, AZ: Veritas Publishing. (CD/DVDs.)

________. 1987. Sedona Lecture Series: Drug Addiction and Alcoholism; A Map of Consciousness; Cancer; AIDS; and Death and Dying. Sedona, AZ: Veritas Publishing. (CDs,

DVDs.)

________. 1986. Office Series: Stress; Health; Spiritual First Aid; Sexuality; The Aging Process; Handling Major Crisis;Worry, Fear and Anxiety; Pain and Suffering; Losing Weight;

Depression; Illness and Self-Healing;and Alcoholism. Sedona, AZ: Veritas Publishing.(CDs/DVDs.)

________. 1985. “Consciousness and Addiction” in Beyond Addictions, Beyond Boundaries. S. Burton and L. Kiley. San Mateo, CA: Brookridge Institute.

Hawkins, D. R., and L. Pauling. 1973. Orthomolecular Psychiatry. New York: W. H. Freeman and Co.

Hayakawa, S. 1971. Our Language and Our World; Selections from Etc.: A Review of General Semantics, 1953-1958. New York: Harper Collins.

Hayward, S. F. 2005. Greatness: Reagan, Churchill, and the Making of Extraordinary Leaders. New York: Crown Forum/Random House.

Hazlitt, W. (1945) 2004. The Spirit of the Age. Kila, MT: Kessinger Publishing.

Hefner, P. 2006. “Religion and Science: Separationness or Coinheritance?” Zygon, 11:4, December.

Henderson, B. 2006. Einstein and the Emperor’s New-Clothes Syndrome: The Exposé of a Charlatan. Private printing. (Contact: bob.bet@cox.net. [Cal. level 90]).

________. 1972. Relativity - A Scientific Blunder. Private printing.

Henson, V. D. 2006. “America’s Freedoms.” Arizona Republic, 8 July. (Progressive evolution of human civilization not a straight line but fluctuates with cycles of peace and war.)

Herrnstein, R. J. 1973. IQ in the Meritocracy. Boston: Little Brown sss. 2006. “Gods of Our Fathers.” Weekly Standard. 11 December. (Founding fathers of U.S. Constitution were deists and theists; left legacy of the Enlightenment.)

Hilliker, J. 2006. “Sickness in Britain’s Heart: How, via Relativism and Moral Decline Britain Learned to Hate Itself.” Philadelphia Trumpet, Nov.- Dec. (British passivity to Islamic extremists.)

Hirsch, E., J. Katt, et al. 1988. The Dictionary of Cultural Literacy. Boston: Houghton Mifflin Co.

Hitchens, C. 2005. Thomas Jefferson: Author of America. New York: Eminent Lives/HarperCollins.

Hofstadter, R. 1959. Social Darwinism in American Thought. Boston: Beacon Press.

Holding, R. 2007. “Speaking Up for Themselves.” Time, 21 May. (Schools harassed by lawsuits for attempts to set limits and maintain order.)

Holloway, C. 2006. “Losing Our Religion.” Science and Theology News. July/August (Failure of Darwinism to provide morality to replace religion.)

Horowitz, D. 2007. Indoctrination U: The Left’s War Against Academic Freedom. New York: Encounter Books. (Brainwashing of Students by Academia.)

________. 2006. The Professors: The 101 Most Dangerous Academics in America. Washington, DC: Regnery Publishing. (Postmodern elitism.)

________. 2004. Unholy Alliance: Radical Islam and the American Left. Washington, DC: Regnery Publishers.

Hostetler, B. 2006. American Idols: The Worship of the American Dream. Nashville, TN: B and H Publishing Group. (Media seduction.)

Hubbard, T. 2007. “Mental Representation: How Does It Relate to Consciousness?” Journal of Consciousness Studies 14:1-20, 37-66.

“Human Rights: Stand Up for Your Rights.” (Editor). 2007. Economist, 24 March. (Amnesty Internet losing clout due to overreaching definitive from so-called “rights” to Socialism.)

Hunt, H. 2006. “The Truth Value of Mystical Experience.” Journal of Consciousness Studies, 13:12 December. (Intellectual discourse of mystical states: philosophies; cal 435.)

Huxley, A. (1945) 2004. The Perennial Philosophy. New York: Harper Perennial Modern Classics.

Huxley, T. H. 1894. Evolution and Ethics and Other Essays. London: MacMillan.

Ignatius, D. 2006. “A Long War? Maybe not. Unless we add new fuel, the fires of hate will burn out.”Washington Post Writers Group/Arizona Republic, 14 September. (Jihad just a passing fad.)

Illes, J. ed. 2005. Neuroethics: Defining the Issues in Theory, Practice, and Policy. New York: Oxford University Press. (Correlation with neurophysiology.)

Imam Training Video. 2007. Fox News, 3 November. (How to beat your wife.)

“In the Beginning.” 2007 (Editor). Economist, 21 April. (Debate on creation versus evolution now global.)

 “In the World of Good and Evil.” 2006. (Editorial.) Economist. 16 September. (Influence of religion in U. S.politics and foreign.. policy.)

Issacson, W. 2007. Einstein: His Life and Universe. (Book review.) Time, 16 April.

Jacoby, S. 2004. Freethinkers: A History of American Secularism. New York: Metropolitan Books.

Jahnake, A. 2007. “Snide Bloggerspeak Loaded with Rude, Cowardly Words.” Arizona Republic, 16 August. (Sees decline as tragic.)

James, W. [1802]1999. The Varieties of Religious Experience. A Study in Human Nature. New York: Modern Library.

Jaoudi, M. 1999. Christian Mysticism East - West. Costa Mesa, CA: Paulist Press.

Jarman, M. 2007. “Human Effort Beats Computers.” Arizona Republic, 16 November.(Honeywell Corp. discovers brain monitors sensory input faster than can computers.)

“Jean Baudrillard.” 2007. (Obituary.) Economist, 17 March. (Leftist French philosopher died at age 77. He wrote of symbolism and consumer society; book calibrates at 475. Very anti the U.S. as imperialist who deserved 9/11.)

Jenkins, M. 2007. “Tyranny in Universities.” Philadelphia Trumpet, June. (Colleges dominated by exclusive presentations of Leftist theories and propaganda re moral relativism, Marxism, atheism, Darwinian theory. Conservatives commonly harmed and physically attacked.)

Jesser, N. A. 2007. “A Forum to Oppose Muslim Radicals.” Arizona Republic, 14 August. (Struggle for dominance between Islamic political factions - “Islamism” vs. moderates.)

Johnson, D. 2006. “America and the America-Haters.”Arizona Republic, 18 June.

Johnson, M. 2006. “Western Culture Must Regain Its Will to Survive.” Human Events, 16 October.

Johnson, R.A. 1998. Balancing Heaven and Earth. San Francisco: Harper Collins.

Johnson, W., ed. 1973. The Cloud of Unknowing. New York: Doubleday.

Jung, C. 1955. Modern Man in Search of a Soul. New York: HBJ/Harvest Books.

________. 1938. Psychology and Religion. New Haven, CT: Yale University Press; Reprint edition.

Kanfer, S. 2002. “America’s Dumbest Intellectual.” City Journal, Summer. (Noam Chomsky)

Kant, I. [1781] 1999. The Critique of Pure Reason. New York: Cambridge University Press.

________. 1959. Foundation of the Metaphysics of Morals. New York: MacMillan.

Kantor, E. 2006. The Politically Incorrect Guide to English and American Literature. Washington, DC: Regnery Publishing.

Kasick, J. 2007. “Creation Museum Controversy.” Fox News, 28 May. (Biblical literal interpretations vs. creationism and science.)

Kauffman, J. M. 2007. “Climate Change Reexamined.” Journal of Scientific Exploration 21:4. (Claims of human-caused warming fallacious as there is no correlation between carbon dioxide levels and warming.)

Keane, D. 2007. “The Human Swarm.” Time, 26 February. Letters to Editor. (Debate on global pollution/warning ignores critical factor of overpopulation.)

Keating, T. 1994. Open Mind, Open Heart: The Contemplative Dimension of the Gospel. (Reissue) New York: Continuum International Publishing Group

Keen, A. 2007. The Cult of the Amateur: How Today’s Internet is Killing Our Culture. New York: Currency.

Kelly, G. 2006. “The Power of Culture: An Exploration of Collective Transformation.” Shift 12, Sept-Nov. (Societal problems the result of ingrained cultural myths.)

Kenny, R. 2004. “The Science of Collective Consciousness.” Enlightenment, May/June.

Kiblinger, W. 2007. “Evolution and Subjectivity.” Zygon 42:1, March.

King, P. (2007). U.S. Rep. (R-NY). Comments made during interviews on Hannity and Colmes (Fox News). September.

Kinsley, M. 2006. “Do Newspapers Have a Future?” Time, 2 October.

Kirschnev, M. W. 2006. “Answers to Darwin’s Dilemma: Molecular Versatility Facilitates Genetic Variation.”Science and Theology News, May.

Kishner, H. 2004, 2006. Holy War on the Home Front: Secret Terror Network in the U.S. New York: Penguin.

Klein, J. 2007. “Beware the Bloggers Bile.” Time, 18 June. (Fierce witless bullying by Far Left bloggers attack anyone not in lock step get savaged and ridiculed.)

Kluger, J. and C. Masters. 2006. “How to Spot a Liar.” Time, 28 August. (Neuroscience of lie detection.)

Kohlmann, E. 2006. “America Greases al-Qaeda Media Machine.” msnbc.com, 14 July.

Kohut, A. 2007. “Pew Research Reports Most Muslims in  U.S. Nonviolent.” Arizona Republic, 23 May. (Small minority of youngest Islamics favor suicide bombing.)

Kohut, A., and B. Stokes. 2006. America Against the World: How We Are Different and Why We Are Disliked. New York: Times Books. (Madeline Albright, Pew Research Center’s Global Attitudes Project in 50 countries.)

Kolodiejchuk, B. 2007. Mother Teresa: Come Be My Light. New York: Doubleday. Correspondence of Mother Teresa. (Inner doubt similar to St. John of the Cross’s “dark night of the soul” in the first century.)

Krishna, G. (1971). Kundalini: The Evolutionary Energy in Man. Boston: Shambhala.

Krattenmaker, T. 2007. “The Bible vs. Science.” USA Today, 5 February. (Creationists weaken own case by claiming earth is only 6,000 years old. Science says 4.5 billion.)

Krauthammer, C. 2007. “Europe Wimps Out Again.” Washington Post Writers Group, 8 April. (Glaring failure of multinationalism, multiculturalism, U.N., E. U. and Security Council.)

Kreeft, P. 2007. Socrates, Machiavelli, Marx, and Sartre Lectures. Ft. Collins, CO: Ignatius Press. (Philosophy.)

Kristol, W. 2007. “Lincoln’s Wisdom.” Time, 18 June. (Need for more patriotic surge of American society.)

Kuhn, T. 1996. The Structure of Scientific Revolution. 3rd ed. Chicago: University of Chicago Press.

Kupelian, D. 2005. The Marketing of Evil: How Radicals, Elitists, and Pseudo-Experts Sell Us Corruption Disguised As Freedom.

Nashville, TN: WND Books/Cumberland House Publishing. (Corruption sold as freedom via the media.)

Kuroda, K. 2007. “Japan’s Atomic Bomb.” International History Channel, 10 March. (Revealed after 50 years that Japan was 30 days from bombing U.S. with nuclear bomb, before Nagasaki and Hiroshima. Revealed in 2001 after Kuroda’s death.)

Kurtz, P. B., B. Karr, and R. Sandhu, Eds. 2003. Science and Religion: Are They Compatible? Amherst, NY: Prometheus Books

Kusher, Harold. 2002. Who Needs God? New York: Simon and Schuster.

Lamsa, G. 1993. Holy Bible: From Ancient Eastern Manuscripts. New York: HarperCollins. (Translation from the Eastern church Peshitta.)

Ladd, J., ed. 2002. Ethical Relativism. Lanham, MD: University Press of America.

Lasch, C. 1991. Culture of Narcissism: American Life in an Age of Diminishing Expectations. New York: W.W. Norton and Co.

La Tulippe, S. 2006. Statism, Postmodernism, and the Death of the Western World. http://www.lewrockwell.com/latulippe/latulippe71.html

Lawrence, Brother. 2005. Practice of the Presence of God. Boston: Shambhala. Or at www.practicegodspresence.com/brother-lawrence/index.html

Leery, M. 2004. “Get Over Yourself.” Psychology Today. July/August.

LeGault, M. 2006. Think!: Why Crucial Decisions Can’t Be Made in the Blink of an Eye. New York: Threshold Editions/Simon & Schuster. (Cultural debate.)

Lehr, J. and F Bennett. 2003. “It’s the Sun.” Environmental and Climate News 6:4 May. (Earth warming not environmental but due to heat of magnetic activity of sun’s surface. Polar cone drilling documentation.)

Leo, J. 2004. “When Church’s Head Left.”U. S. News and World Report. 18 October.

Levin, A. 2007. “Old Dogs and Humans Can Learn New Tricks.”Psychology News, 20 July. (Mature brains create new neurons.)

Levin, B. 2007. “Entitlement is Narcissism.” Center for Study of Hate and Extremism [Homophobia). O’Reilly Factor Fox News, 15 February.

Levin, M. and R. Limbaugh. 2005. Men in Black: How the Supreme Court Is Destroying America. Washington, DC: Regnery Publishing.

Lewis, J. 2007. “Which God?” Psychiatric Times 24:4, April. (Implications of seeing God as punitive vs. forgiving and merciful.)

Lewis, J. R. 2001. Odd Gods: New Religions and the Cult Controversy. Amherst, NY: Prometheus Books.

Lexchin, J., L. Bero, et al. 2003. “Industry Sponsorship and Research Outcome.” British Medical Journal 326, 1167-70.

Libet, B. et al. 1979. “Subject Referral of the Timing for a Consciousness Sensory Experience.” Brain 102, 193-224.

Lief, J. 2006. “Letting Go.” Tricycle, Fall.

Limbaugh, D. 2006. Bankrupt. Washington, DC: Regnery Publishing, Lind, K. R. 2006. “Faith, Science, and Life: Toward a Coherent Cosmology.” Shift, June-August.

Lindberg, T. 2007. The Political Teachings of Jesus. New York: Harper One.

Livestro, J. 2007. “Holland’s Post-Secular Future.” Weekly Standard, 1-8 January. (Rebirth of grassroots Christianity.)

Locke, R. 2001. “Deconstructing Deconstructionism.” Front Page, 28 November. (Deconstructionism as merely cultural Marxism with culture instead of economics and capitalists as the oppressors.)

Lokovoc, E. 2007. “Muslim Moderates/America.” Fox News, 13 July. (Spokesperson for Muslim Public Affairs Council.)

Lomperis, J. and A. Wisdom. 2006. Strange Yokefellows. Washington, DC: Institute for Religion and Democracy. (National Council of Churches are beholden to the Ford Foundation for funding; biased.)

Long, G. 2004. Relativism and the Foundations of Liberalism. Exeter, UK:: Imprint Academic.

Longer, J. 2007. “Today’s Anti-War Movement Relies on Socialism and the Past.” (1960s).Human Events, 5 February. (Washington protest rally.)

Lovejoy, A.O. (1936) 2005. Great Chain of Being: A Study of the History of an Idea. Cambridge: Harvard University Press  (New ed.)

Loy, D. 2006. “The Second Buddha.” Tricycle, Winter. (Clarification of teachings of Nagarjuna and error of nihilism.)

Loy, J. “Salmon Rushdie’s The Satanic Verses.” www.jimloy.com/issues/rushdie.htm. (Bomb threats, violence, international violence, and book banning.)

Luntz, F. 2006. Words that Work: It’s Not What You Say, It’s What People Hear. New York: Hyperion.

Lynch, A. 2006, “Thought Contagion: Islam and Jihad from a Mimetic Perspective.” http://www.youmeworks.com/thoughtcontagion.

________. 1999. Thought Contagion: How Belief Spreads Through Society. New York: Basic Books.

Lynds, P. 2003. “Zeno’s Paradoxes: A Timely Solution.” http://philsciarchive.pitt.edu/archive/00001197.

________. 2003. “Subjective Perception of Time and a Progressive Present Moment: The Neurobiological Key to Unlocking Consciousness.” http://cogprints.org/3125/

________. 2003. “Time and Classical and Quantum Mechanics: Indeterminacy vs. Discontinuity.” Foundations of Physics Letters, 16(4). (There is not any “instant” in time, nor

is time a physical reality. Solution to Xeno’s paradox. There is no “present moment” or determined relative position.)

Lyotard, F. (1984). The Postmodern Condition. Minneapolis: University of Minnesota Press.

MacCulloch, D. 2004. The Reformation: A History. New York: Viking Adult. (Calvinistic doctrine vs. Catholic Church.)

Macdonald, B. 2007. “Uncivil War.” Philadelphia Trumpet, June. (U. S. paralyzed by political division and continuous conflict into a “house divided against itself,” as stated by Abraham Lincoln.)

MacDonald, H. 2000. The Burden of Bad Ideas: How Modern Intellectuals Misshape Society. Chicago: Ivan R. Dee, Publisher

MacEachern, D. 2007. “Social Work School Breeding Relativists; Political Ideology Clouding educational Purpose.”

Arizona Republic, 23 September. (To get approved, colleges have to teach left-wing socialist/relativist political indoctrination.)

________. “Socialist Bent Taints Higher Education.” Arizona Republic, 12 August. (Indoctrination of teachers by Far Left ideology as “social justice” now routine instead of a liberal arts education. Socialist dogma prevails.)

________. 2007. “Silencing Muslim Moderates.” Arizona Republic, 10 April. (PBS drops documentary that views conflict between moderate and extremist Muslims as fundamentalist “Nation of Islam” threatens to sue.)

MacIntyre, A. 1981. After Virtue: A Study in Moral Theory. Notre Dame, IN: University of Notre Dame Press.

Mackay, C. [1841] 2003. Extraordinary Popular Delusions &the Madness of Crowds. Hampshire, UK: Harriman House.

MacMurray, J. 1991. The Self As Agent. Amherst, NY: Humanity Books (Prometheus).

Macoby, M. 2007. Narcissistic Leaders: Who Succeeds and Who Fails. Boston: Harvard Business School Press. (Applies only to business, not politics.)

Malach, R. 2006. “Perception Without a Perceiver.” Journal of Consciousness Studies 13:9. (Neurological substrates.)

Malkin, M. 2006. “2006: Year of Perpetual Outrage.” Human Events, 25 December. (‘Religion of Peace’ riots around the globe.)

________. 2006. “The Reuterization of War Journalism.” Human Events, 14 August. (Media bias.)

Manji, I. 2007. “Thinking Does Not Negate Islamic Faith.” Arizona Republic, 15 April. (She lives her life behind bulletproof doors and windows because of threats for speaking out for a moderate, rational position.)

________. “Bringing Islam into Today’s World.” CNN: Glenn Beck Show, 9 February.

________. 2005. The Trouble with Islam Today: A Muslim’s Call for Reform in Her Faith. New York: St. Martin’s Griffin. (Attempts to reform Islam to peacefulness have resulted in

her being labeled as a heretic. She also authored the documentary Faith without Fear.)

Mansfield, H. 2007. “Atheist Tracts.”Weekly Standard, 13 August. (Atheism fashionable as in eighteenth century France.)

________. 2006. “Democracy and Greatness.” Weekly Standard, 11 December. (The value of excellence and dignity.)

Marcuse, H. 1996. Eros and Civilization: A Philosophical Inquiry into Freud. Boston: Beacon Press.

________. 1972. Counterrevolution and Revolt. Boston: Beacon Press.

________. 1964. One Dimensional Man: Studies in the Ideology of Advanced Industrial Society. Boston: Beacon Press.

Marzeles, L. F. 2007. Life for the Reality Impaired. Sedona, AZ: Purpose Publications.

Matthew, R. J. 2001. The True Path: Western Science and the Quest for Yoga. New York: Perseus Publishing. (Spirituality shifts brain dominance. Correlation of advanced physics with

Vedas and Vedanta.)

Matthews, V., et al. 2006. “Short-term Effects of Violent Video Games: An MRI Study.” Medical News Today, 29 November.

McLean, B. 2006. “The Power of Philanthropy.” Fortune, 18 September.

McGowan, W.2001.Coloring the News: How Crusading for Diversity Has Corrupted American Journalism. San Francisco: Encounter Books.

McGrath, A. 2006. “Breaking the Meme Fallacy.” Science and Theology News, May. (Atheism of Dawkins and Dennett based on irrational meme of ‘atheism’, including Feuerbach, Crick, Watson, Marx, and Freud.)

Medina, J. J. 2007. “Mirroring in the Human Brain.” Psychiatric News. September. (Empathy hardwired in brain neurons even in primates such as monkeys: sociological importance.)

________. 2007. “Functional MRI as a Lie Detector.” Psychiatric Times 24:5, April. (Brain imagery reflects truthfulness.)

________. 2006. “Attention States.” Psychiatric Times, July.

Meese, E., M. Spalding, and D. Forte. 2005. The Heritage Guide to the Constitution. Washington, DC: Regnery Publishing.

Mehlman, J. D. 1997. “Uncertainties in Projections of Human-Caused Global Warming.” Science 2278, 1416-17. 21 November.

Meier, B. 1998. “Judge Voids Study Linking Cancer to Secondhand Smoke.” New York Times, 20 July.

Mekransky, J. 2007. “Love is All Around.” Tricycle, Fall. (Recognition that love prevails and is often merely unrecognized.)

Merney, M. 204. “Experience Alterations in Gene Expression: Impact of Early Experience on Emotional Functioning.” Dharamsala, India: Mind and Life Institute. 18-22 October. (Nature-nurture balance.)

Menezes, J. L. 1912. The Life and Religion of Muhammad. Harrison, NY: Roman Catholic books.

Merrill, T.W. 2006. “The Village Atheist: Daniel Dennett’s Answers Avoid the Big Question.”Weekly Standard, 21 August. (Dennett proposes professorial activism to destroy faith, spirituality, and religion.)

Merton, T. (1961) 1986. Mystics and Zen Masters. New York: Farrar Straus Giroux; Reissue.

Metzinger, T. 2000. Neural Correlates of Consciousness:Empirical and Conceptual Questions. Cambridge: MIT press.

Metzinger, T., ed. 1996. Conscious Experience. Exeter, UK: Schoningh: Imprint Academic.

Midgely, M. (1985) 2002. Evolution as a Religion. New York: Routledge.

________. 1993. The Myths We Live By. New York: Routledge.

Midkiff, T. 2008. “Preacher Thanks God for Evolution.” Sedona Red Rock News, 31 January. (Rev. Michael Dowd, author of Thank God for Evolution, speaks nationally on Evolutionary Theology to resolve creationist-vs.-evolutionist controversy.)

Mikulus, W. 2007. “Buddhism and Western Psychology.” Journal of Consciousness Studies 14:4, 4-49.

Mileson, K. 2006. Our Energetic Evolution in Healing. Steamboat Springs, CO: Energetics Research Publishers. (Includes basics of chakra energy system.)

Milgram, S. 2004. “The Perils of Obedience.” http://home.swbill.not/ravseat/perilsofobedience.html.

________. 1974. Obedience to Authority. New York: Harper Collins.

Miller, K. R. 2000. Finding Darwin’s God: A Scientist’s Search for Common Ground Between God and Evolution. New York: Cliff Street

Montini, E.. 2007. “From the Square Root of Our Free Speech.” Arizona Republic, 17 May. (Professor censured for promulgating conservative opinions.)

Moaveni, A. 2007. “Intimidation in Tehran.” Time, 20 September. (Resurgence of repression of women.)

Moran, M. 2007. “Schizophrenia Scientist Comes Full Circle.” Psychiatric News, 15 June. (The brain creates its own reality.)

________. 2004. “Secrets of the Social Brain.” Psychiatric News, July. (Maternal/social behavior releases oxytocin to the brain.)

Morgante, M. 2004. “DNA Co-Discoverer Dies.” Arizona Republic, 30 July. (Scientific importance of Francis Crick.)

Morley, R. 2007. “The United Welfare States of America.” Philadelphia Trumpet, October. (Big social welfare government is now a “big Mother Hen” nurturing 40-year-old children.)

________. “Return of the Slave Trade.” Philadelphia Trumpet, April. (Globalization’s downside.)

Morningstar, C. 1993. “How to Deconstruct Anything-My Postmodern Adventure.” http://www.info.ucl.ac.be/~pvr/decon.html.

Mosly, I., ed. 2000. Dumbing Down: Culture, Politics, and the Mass Media. Exeter, UK: Imprint Academic.

Moyers, B. 2006. “On Faith and Reason.” PBS-TV, 25 June.

Muhaiyaddeen, M. 2001. The Resonance of Allah. Philadelphia: The Fellowship Press. (Exploration of the Koran by a Sufi Sheikh.)

“Muhammed.” 1986. Encyclopedia Britannica. Chicago, IL.

Muktananda, S. 1979. Kundalini: The Secret of Life. New York: Syda Foundation.

Muller, R. 2006. “Willing Paranoid Delusions.” Psychiatric Times, December. (Delusional systems are psychologically self-serving.)

Murakami, K. 2004. “Laughter Regulates Blood Glucose Levels and Gene Expression.” Dharamsala, India: Mind and Life Institute. 18-22 October.

“Muslim Protest Group Threatens to Shoot Anyone Who Accuses Them of Being Violent.” 2006. Fox News, 12 December.

“Muslims in America.” 2007. Week, 8 June. (100,000 Muslims in U.S. justify violence. They are 5% of the 2.35 million Muslims in the U.S.)

Nadean, R. and M. Kafatos. 2003. The Nonlocal Universe: The New Physics and Matters of the Mind. London: Oxford University Press.

Napolitano, A. 2006. The Constitution in Exile: How the Federal Government Has Seized Power by Rewriting the Supreme Law of the Land. Nashville, TN: Nelson Current

Nash, R.H.1992. Word of God and Mind of Men: Crisis of Revealed Truth in Contemporary Theology. Phillipsburg, NJ: Presbyterian and Reformed Publishing Co.

Nasrin, T. 1997. “The Problem is not Islamic Fundamentalism but Islam Itself.: Fri Tanke No. 6, 22 October (Norwegian journal) via www.roiorgbooks/foxch24.htm 12/28)

Nelso, G. 2006. “Time Mag ‘Person of the Year’ is You!” Arizona Republic, 21 December. (Postmodern era narcissism and confusion about truth or values.)

Netanyahu, B. 2006. CNN: Glenn Beck Show, 23 November. Interview. (President of Iran plans nuclear apocalyptic disaster to precipitate the approval of the 12th Imam, the “mahdi” savior.)

Newberg, A.and M. Waldman.2006. Why We Believe What We Believe. New York: Free Press. (Brain physiology.)

Newman, J. and A. A. Grace. 1999. “Binding across Time: The Selective Gating of Frontal and Hippocampal Systems Modulating Working Memory and Attentional States.” Consciousness and Cognition 8:2, June, 196-212.

“New Wars of Religion, The.” 2007. (Editorial) Economist, 3 November. (Major section on impact of religion and politics worldwide.)

Nilus, S., V. Marsdent, trans. [1897] 1997. The Protocols of the Learned Elders of Zion. (Available through http://www.amazon.com

Nolan, K. and C. Miday. 2006. “Secondhand Smoke Dangers and Risks Emphasized.” Arizona Republic, 28 June.

Nor, M.S.2006. “Nun Who Helped Sick Killed in Somalia.” Associated Press. 18 September.

Novak, M. and J. Novak. 2006. Washington’s God. New York: Basic Books.

Nowicki, D. 2006. “Snobsdale in Prime Time.” Arizona Republic, 15 June. (TV show, “Tuesday Night Book Club,” described by Winnipeg Sun as “Manipulative, phony, and despicable.”)

Oakley, D.A., ed. 1985. Brain and Mind. New York: Methuen.

Obsession of the Threat of Radical Islam. 2006. Fox News, 4 October. (Documentary.)

O’Kelly, G. 2005. Chasing Daylight. New York: McGraw-Hill.

Olasky, M. and J. Perry. 2005. Monkey Business: The True Story of the Scopes Trial. Nashville, TN: Broadman and Holman.

O’Murchu, D. 1997. Quantum Theology: Spiritual Implications of the New Physics. National Book Network.

Oreido, L. 2006. “Is Christian Theology Suited to Enter the Discussion between Science and Humanism?” Zygon 11:4.

O’Reilly, B. 2006. Culture Warrior. New York: Broadway Books.

________. 2006. “The public information system has broken down; any rumor is reported with no basis in fact or truth.” O’Reilly Factor. Fox News. (All media now discredited as

well as the Internet.)

Orem, W. 2006. “Panspermia: Life from the Sky.” Science and Theology News,May. (Earthly life began four billion years ago, but life pre-existed on earth.)

Organization for Economic Co-operation and Development (OECD). 2006. (U.S. Aid as compared to foreign countries.) http://www.oecd.org/

Orloff, J. 2004. Positive Energy. New York: Harmony Books (Random House).

Orwell, G. 1949. 1984. London: Secker and Warburg.

Osario, S. 2007. “Fashion Victims.” CNN: Glenn Beck Show, 29 March. (President of NOW deplores media sensationalism of gruesome murder scenes of scantily clad seductive women.)

O’Sullivan, J. 2006. The President, The Pope, and the Prime Minister: Three Who Changed the World. Washington, DC: Regnery.

Paniewozik, J. 2007. “The End of Fairy Tales?” Time, 21 May. (Postmodernism revision of intrinsic morality of classic children’s stories.)

Parker, K. 2007. “U. S. Media goes Stark-Raving Tabloid.”Washington Post Writers Group, 23 December.(Malevolence and unprovoked cruelty now commonplace.)

________. 2007. “A Different Kind of Rape.”Washington Post Writers Group, 21 June. (Totalitarian politically correct groupthink is destroying America’s institutions of higher learning, e.g., Duke University example: 58 professors’ false accusation declaration still not retracted.)

________. 2007. “If This Is Evolutionary, We Still Have a Ways to Go.” Washington Post Writers Group, 13 May. (Debate now politicized so know-nothings add their worthless two cents’ worth to the debate.)

________. 2006. “Chavez’s Wacky Ranting …” Tribune Media Services/Arizona Republic.(118-member meeting of nonaligned movement with Castro.)

________. 2006. “Faith-Based Conspiracies.” Tribune Media Services/Arizona Republic, 9 August. (Religionist extremism.)

Paterik. S. “U.S. Image Overseas May Sink Terrorism.” Arizona Republic, 14 June.

Pauchant, T., ed. Ethics and Spirituality at Work: Hopes and Pitfalls of the Search for Meaning in Organizations. Westport, CT: Quorum Books.

Peck, M. S. 1983. People of the Lie. New York: Simon and Schuster. (Basis of evil is narcissism.)

Penrose, R. 1997. The Large, the Small, and the Human Mind. Cambridge: Cambridge University Press.

________. 1994. Shadows of the Mind: A Search for the Missing Science of Consciousness. New York: Oxford University Press.

________. 1989. The Emperor’s New Mind: Concerning Computers, Minds, and the Laws of Physics. New York: Oxford University Press.

Peres, J. 2007. “Study: Brains of Liberals, Conservatives Work Differently.” Chicago Tribune, 10 September. (Psychologist at New York University found difference in response of anterior cingulated gyrus.)

Perllis, R. H., C. S. Perlis, et al. 2005. “Industry Sponsorship and Conflict of Interest.” American Journal of Psychology 162, 1957-60.

Peters, K.2007. “Towards an Evolutionary Christian Theology.”Zygon 42:1, March.

Peters, R. 2007. Wars of Blood and Faith: The Conflicts That Will Shape the 21st Century. Mechanicsburg, PA: Stackpole Books.

Peters, R. 2007. “Apathy Threatens U.S. Way of Life.” Arizona Republic, 16 January.

Peters, R.2006. “Jaded Journalism.”American Legion, October. (U. S. media self-admitted leftist bias.)

Peterson, G. “Theology and Science Wars: Who Owns Human Nature?” Zygon 11:4, December, 853-862.

Petitmangin, C. 2007. “Toward the Source of Thoughts.” Journal of Consciousness Studies 14:3, 54-82. (Preconceptual “fringe” of awareness and source of subjective experience/awareness.)

Petras, R. 2006. “Visualize (and mentally rehearse) Success.” Arizona Republic, 11 June.

“Philanthropic Research.” 2006. Wikipedia.www.wikipedia.com.

Phillips, M. 2006. Londonistan. New York: Encounter Books.

Pinker, S. 2007. “The Mystery of Consciousness.” Time, 29 January. (Neurophysiology and materialistic speculation; misidentifies (nonlinear) consciousness with linear content of consciousness [cal. 205].)

Pine, R., trans. 2002. The Diamond Sutra: The Perfection of Wisdom. New York: Perseus/Counterpoint Press.

Pipes, D. 2003 (2nd ed.) The Rushdie Affair: The Novel, the Ayatollah, and the West. Piscataway, NJ: Transaction Publishers.

Pitts, L. 2007. “Hollywood is (fill in the blank).”Tribune Media Services, 13 May. (Despite its ultra-liberal image, the business side of the movie industry is run by profit motive.)

________. 2006. “9/11? Oops! No such thing.” Tribune Media Services, 17 September. (Media now report delusional fallacies as though they were factual news.)

________. 2004. “Facts? We don’t need no stinkin’ facts.” Tribune Media Services, 29 December. (Because of media bias, whole segments of society live in an “alternate reality.”)

Plato. 2004. “Theaetutus.” London: Penguin Books.

Plum, F. 1991. “Coma and Related Global Disturbances of the Human Conscious State.” In Jones, E. and P. Peters (eds.) Cerebral Cortex,Vol. 9. New York: Plenum Press.

“Politics of Global Warming, The.” (Editor). 2007. Philadelphia Trumpet, April.

Polkinghorne, J. 2006. “Space, Time, and Causality.” Zygon 41:4, December, 975-984.

________. 2005. “The Continuing Interaction of Science and Religion.” Zygon 40:1.

Poniewozik, R. 2007. “The End of Fairy Tales?” Time, 21 May. (Postmodernism revision of intrinsic morality of classic children’s stories.)

Principe, L. 2007. “Science and Religion,” Lecture series, The Great Courses. Chantilly, VA: The Teaching Co.

Popper, K. R. and J. C. Eccles. 1983. The Self and the Brain. London: Routledge.

Powell, R. 1996. Dialogues on Reality. San Diego: Blue Dove Press.

Puhakka, K. 1999. “Form and Formless in Spiritual Practice.” Esalen Center Conference 28 Nov. - 2 Dec.

Pyle, R. 2006. “N.Y. Subway Threat Was Real, Says Senator Chas. Schumer.” Associated Press, 19 June.

“Radicals vs. Moderates: British Muslims at Crossroads.” 2007. CNN World News, 18 January.

Rather, D. 2007. “Media Owns Dumbing Down.” Fox News, 11 June. (By using sexpots and gossip instead of significant news: catering to sensationalism/glamour instead of responsible integrity.)

Ratzinger, J. (Pope Benedict XVI). 2007. Jesus of Nazareth: From the Baptism in the Jordan to the Transfiguration. New York: Doubleday. (Relationship with God is through mystical faith rather than just the authority of the Church.)

Rauchi, G. A. 1971. Contemporary Philosophical Alternatives and The Crises of Truth. New York: Nijhoff Publishers.

Ravitch. D. 2003. The Language Police. New York: Knopf.

Rawls, T. 2007. “Boycott Honors Freedom.” Arizona Republic, 31 January. (Dissent is highest form of patriotism.)

Regenerus, M. 2007. Forbidden Fruit: Sex and Religion in the Lives of American Teenagers. New York: Oxford University Press.

Reinbert, S. 2006. “Survey Finds Faith a Boon in Living to be 100.”Arizona Republic, 16 August.

“Researching Philanthropy - Top 100 US Foundations by Total Giving.” 2006. The Foundation Center. http://www.case.edu/artsci/funding/resources/basics/documents/top_fdns_US.pdf

Richmond, R. 1979. Personal communication.

Rimbach, D. 2004. “Doctors Recognize Faith’s Role in Recovery.” Science and Theology News, July/August.

Rippe, D. 2007. “Unraveling the Secret.” Shift, June. (Hermetic tradition/understanding consciousness.)

Robb, R. 2007. “Where to, Lady Liberty?” Arizona Republic, 19 January. (Freedom House Study: Civil liberty based on economic freedom, not just politics.)

Rodwell, J., trans. [1909] Republished 2001. The Koran. North Clarendon, VT: Tuttle Publishing. (Includes 114 Sura.)

Rorty, R. 1990. Objectivity, Relativism, and Truth: Philosophical Papers. New York: Cambridge University Press.

Rose, D. 2006. Consciousness: Philosophical, Psychological, and Neural Theories. New York: Oxford University Press. (Academic review.)

Rose, G. 2001. When You Reach the End of Your Rope…Let Go. Los Angeles: Awareness Press. (“O-Ring” muscle-test method.)

Rosedo, C. “From Fragmentation to Wholeness: Quantum Physics and Urban Ministry.” Philadelphia, Penn.: Dept. of Urban Studies, Eastern University. www.rosado.net/pdf/QP_Urban_Ministry.pdf

Rosenbaum, R. 2007. “Turning Yoga into New-Age Mumbo Jumbo.” Week, 6 April. (Commercialization of spiritual practices.)

Rosenblum, B. and F. Kuttner. 2007. Quantum Enigma: Physics Encounters Consciousness. New York: Oxford University Press. (Without an observer, no universe exists. Rosenfield, I. 1993. The Strange, Familiar, and Forgotten: An Anatomy of Consciousness. New York: Vintage.

Rothstein, E. 2007. “Creation Museum.” New York Times quoted in Week, 8 June. (Answers in Genesis ministry in Kentucky alleges world is only 6,000 years old.)

Roughgarden, J. 2006. Evolution and Christian Faith: Reflections of an Evolutionary Biologist. Washington, DC: Island Press.

Rowe, J. 2007. “The Rankings Revolt.” Time, 2 April. (Colleges question validity of college ranking criteria [published annually by U.S. News & World Report].)

Rushdie, S. 2006. “The Threat of Islam: Personal Experience.” CNN: Glenn Beck Show, 11 October. Interview. (Leader of Iran hopes to precipitate apocalyptic scenario to bring about return of the 12th Iman, the Mahdi.)

________. 1989. The Satanic Verses. New York: Viking.

Russ, H. 1989. The Fingerprint of God: Recent Scientific Discoveries Reveal the Unmistaken Identity of the Creator. New Kensington, Pa.: Whitaker House.

Rutten, T. 2007. “Will Anyone Stand Up to the Islamists?”Los Angeles Times quoted in Week: “Best Columns of the U.S.,” 6-13 July. (Salmon Rushdie knighting Jihad brought no defense from Western writers who bizarrely view disapproval of Islamic violence as perhaps “insensitive” but which is actually moral cowardice.)

Sebanz, N. 2007. “The Emergence of Self.” Journal of Consciousness Studies 14:1-2, 234-251. (Sense of self as causal agent.)

Sadleir, S. 2004. Self-Realization. Laguna Beach, CA: Self-Awareness Institute.

________. 2000. Looking for God: A Searcher’s Guide to Religious and Spiritual Groups of the World. New York: Perigee Trade.

Sagan, C. 2006. The Varieties of Scientific Experience: A Personal View of the Search for God. New York: Penguin Press HC.

Salzberg, S. 2006. “I Feel Your Brain.” (Interview with Daniel Goleman). Tricycle, Winter edition. (Reviews basic concepts of social intelligence, mirror neurons, and brain hand-wired for empathy.)

Sannella, L. 1987. The Kundalini Experience: Psychosis or Transcendence. Lower Lake, CA: Integral Publishing.

Saraswati, Swami Dayananda. 1875. Wahi: The Supernatural Basis of Islam. Not in print. (Discusses trance state of Wahi.)

Schacter, D. L. 1998. “Memory and Awareness. Science 280, 59-60.

Scheuer, M. 2007. Through Our Enemies’ Eyes: Osama bin Laden, Radical Islam, and the Future of America. Rev. Ed. Dulles, VA: Potomac Books.

________. 2004. Impersonal Hubris: Why the West Is Losing the War on Terror. Dulles, VA: Potomac Books. Previously published anonymously in 2002 as Through Our Enemies’ Eyes: Osama bin Laden, Radical Islam, and the Future of America (revised). (Former head of the CIA’s bin Laden unit tries to clarify basis of mutual misunderstanding by U. S. and militant Islam.)

Schmidt, T., and L. Cullen. 2006. “Today’s nun has a veil - and a blog.” Time, 20 November. (Not satisfied with current culture of sex, money and freedom, young women increasingly turning to religious vocation.)

Schmitt, G. 2007. “Pax Americana: A Debate on the Wisdom of Global Primacy. Weekly Standard, 12 March. (Review of A Debate by C. Layma and T. Thayer on American hegemony, pro and con.)

Schorow, S. 2006. “In the Beginning Was the Bible.” Science and Theology News, May. (Importance of knowledge of the Bible to understand society from law to literature, sociology,

education, and history.)

Schroeder, G. L. 1997. The Science of God: The Convergence of Scientific and Biblical Wisdom. New York: Free Press.

Schwartz, L. 2006. “Intelligent Evolution.” Shift, June-August.

Scott, A. 2004. “Reductionism Revisited.” Journal of Consciousness Studies 11:2. (Nonlinear science.)

Searle, J. R. 2004.Mind: A Brief Introduction. New York: Oxford University Press.

________. 1992. The Rediscovery of the Mind. Cambridge: MIT Press.

________. 1990. The Mystery of Consciousness. New York: New York Review Books.

Sears, A. and C. Osten. 2005. The ACLU vs. America: Exposing the Agenda to Redefine Moral Values. Nashville, TN: B and H Publishing Group.

Seewald, P., ed. 2006. Pope Benedict XVI: Servant of the Truth. Fort Collins, CO: Ignatius Press.

Shapiro, B. 2004. Brainwashed: How Universities Indoctrinate America’s Youth. Nashville, TN: WND Books/Cumberland House Publishing.

Shea, N. and J. Hoffman. 2006. “Teach Your Children Well.” Weekly Standard 11:45, 14 August. (Arabic promulgation of the hate propaganda of the infamous Protocols of the Learned Elders of Zion, including systematic indoctrination of children.)

Shelar, J. 2004. “The Power of Prayer.” Newsweek. 22 November. (Prayer as native to the human mind.)

Sheldrake, R. 2004. “Morphic Fields.” Shift, December 2004 to February 2005.

________. 1982. A New Science of Life. Los Angeles: J. P. Tarcher.

________. 1981. “Formative Causation” Brain-Mind Bulletin 6, 3 August.

________. 1981. Essay in New Scientist 90, 18 June.

Siegel, B. 1986.Love, Medicine and Miracles: Lessons Learned about Self-Healing from a Surgeon’s Experience with Exceptional Patients. New York: Harper

Smart, J. J. C. 2004. “Consciousness and Awareness.” Journal of Consciousness Studies 11:2, 41-50.

________. 1980. “Time and Becoming.” Time and Cause, n.d.

Smith, C. 2006. “Tax Benefits and Abuses of Having Church Status.” http://www.rothgerber.com/newslettersarticles/ff026.asp (Fourteen necessary requirements and factors.)

Smith, S. 2006. “Perception is Reality.” Fox News, 15 August. (Middle-east news; Muhammad year 269 attack on   Jews.)

Smoley, R. 2002. Inner Christianity: A Guide to the Esoteric Tradition. Boston: Shambhala.

Somers, H. 1992. Een Andere Mohammed. Antwerp: Hadewijch.

Sowell, T. 2007. “Today’s Lesson: Keep Your Cool.” Creators Syndicate, 4 September. (Dumbed-down education has resulted in people ready to vent emotions and parrot slogans but unable to utilize reason or logic.)

________. 2006. “Political Messiahs Spread the Word.” Arizona Republic, 21 December. (Politics now the new religion and savior of man.)

Spencer, R. 2007. “Islamic Supremacism in Britain.” Human Events, 29 January. Advocates Sharia law and suppression of women.)

________. 2007. “Pakistan Bans the Truth.” Human Events, 15 January. (The Truth about Muhammad banned even though based on all Islamic sources.)

________. 2006. The Truth about Muhammad. Washington, DC: Regnery Publishing.

________. 2006. “Deck the Infidels.” Human Events, 25 December. (Worldwide Jihadism.)

________. 2006. “Why Khaybar Should Concern the West.” Human Events, 14 August.

________. 2005. The Myth of Islamic Tolerance. Amherst, NY: Prometheus Books.

Spong, J. S. 2005. The Sins of Scripture: Exposing the Bible’s Texts of Hate to Reveal the God of Love. San Francisco: HarperSanFrancisco.

Sraves, L. 2004. “New Ways to Know God.” Science and Theology News, July/August.

Stacknev, S. 2006. “Arizona Bar Works to Boost Diversity in Workplace.” Arizona Republic, 15 June. (Social engineering by race, sex, etc.)

Stapp, H. 2007. Mindful Universe: Quantum Mechanics and the Participating Observer. New York: Springer-Verlag Publishing.

________. 2006. “Science’s Conception of Human Beings as a Basis for Moral Theory.” Zygon 41:3, September.

________. 2004. “Quantum Physics and the Psycho-physical Nature of the Universe.” Esalen Institutional Conference and Survival of Bodily Death, 2-7 May. (Prakriti is secondary to Purusha and is in accord with quantum physics theory.)

________. 2001. “Quantum Theory and the Role of Mind in Nature.” Foundational Physics 31, 1465-99. www-physics.lbl.gov/~stapp/vnr.pdf

________. 1999. “Attention, Intention, and Will in Quantum Physics.” Journal of Consciousness Studies 6 (8-9), 143-164.

Stapp, H. and D. Bourget. 2004. “Quantum Leaps in Philosophy of Mind.” Journal of Consciousness Studies11:12, December.

Stark, M. 2006. “Neurotransmitters: Pharmacology and Synergy.” Psychiatric Times, 23:12. October.

Starke, W. 2007. “The Digital Generation.” Unity, September-October. (Substitution of virtual reality for direct experience results in symbolizations.)

Steenbrink, K., trans. 2006. Dutch Colonialism and Indonesian Islam: Contacts and Conflicts 1596-1950. 2nd Rev. Ed. Amsterdam: Editions Rodopi BV

Steinhauer, S. R. 2006. “Pupillary Response: Cognitive Psychophysiology and Psychopathology.” Pittsburgh, PA: University of Pittsburgh School of Medicine. (Extensive

references.)

Stenger, V. 2007. God: The Failed Hypothesis. How Science Shows That God Does Not Exist. Amherst, NY: Prometheus Books.

Stennard, F. 2006. “Experimenting with the Divine.” Science and Theology News,May.

Stern, S. 2007. “Radical Math at the DoE.” City Journal, 11 May. (“Radical Math,” a new avenue for Marxist indoctrination of grade-school students… to “current social injustice,” etc.)

Stewart, J. 2007. “The Future Evolution of Consciousness.” Journal of Consciousness Studies 14:8, 58-92. (“Global Workplace Theory” embraces adaptation as focus.)

Steyn, M. 2006. America Alone: The End of the World as We Know It. Washington, DC: Regnery. (Collapse of Western civilization due to internal collapse of will.)

Stoeger, W. R. and G. B. Coyne, Eds. 1993. Quantum Cosmology and the Laws of Nature: Scientific Perspectives on Divine Action. Notre Dame, IN: University of Notre Dame Press.

Stossel, J. Myths, Lies, and Downright Stupidity: Get Out the Shovel-Why Everything You Know is Wrong. New York: Hyperion. (Media influence.)

Stove, D. and R. Kimball. 2006. Darwinian Fairytales: Selfish Genes, Errors of Heredity and Other Fables of Evolution. New York: Encounter Books; Reprint edition.

Sturme, D. 2007. “Person or Subject?” Journal of Consciousness Studies 14, No. 5-6, pp. 77-100. (“I am,” “I exist” are only statements that are beyond doubt. Issue on personhood.)

“Sword of Islam, The.” 2007. http://www.masada2000.org/islam.html; http://www.strategypage.com/the_war_in_iraq/

Sullivan, A. 2006. The Conservative Soul: How We Lost It, How to Get It Back. New York: HarperCollins.

________.2006. “When Not Seeing Is Believing.” Time, 9 October. (The value as well as the downside of radical religious faith.)

Sultaw, W. 2006. “We are Hostages to Our Own Religion.” Danish TV DR 2 via Y Net News.com, 6 October.

________. 2005. “L. A. Psychologist Clashes with Algerian Jihadist over Islamic Teachings and Terrorism.” Front Page, 30 July. Aired on al-Jazeera TV, 26 July. (Basic incompatibility of Islam and the Western world.)

“Survey of Young People.” 2007. Associated Press on MTV. (Shows friends and family are most associated with happiness; money ranked much lower.)

Svebak, S. 2007. “Sense of Humor Results in People Living Longer, including Patients with Cancer.” American Psychosomatic Society. Budapest, March. (Study of 54,000 Norwegians.)

Swarup, R. 1993. Hindu View of Christianity and Islam, 107. New Delhi: Voice of India.

Swineburne, T. 2006. “Return to Sender.” Science and Theology News, May. (Efficacy of healing by prayer versus Divine Will, and benefits of sickness and suffering.)

Szegedy-Maszak, M. 2004. “How We Talk to God.” Newsweek,20 November. (Scientific study of prayer and healing.)

Talbot, M. 1992. Holographic Universe. New York: Harper Perennial.

Targ, R. and J. Katra 2003. “Close to Grace: The Physics of Silent Transmission.” Spirituality & Health, July/August.

Templeton, J. H. 1981. The Humble Approach: Scientists Discover God. (Rev. ed.) W. Conshohocken, PA: Templeton Foundation Press.

Templeton, J. H., and R. Dunlap. 2003. Why Are We Created? W. Conshohocken, PA: Templeton Foundation Press.

Theise, N.D. 2006. “From Bottom Up.” Tricycle, Summer. (Emergence and complexity theory.)

Thomas, C. 2007. “Dodging a Bullet at [Fort] Dix.” Los Angeles Times Syndicate, 10 May. (“Political Correctness” opens door to Jihadists.)

________. 2007. “Shameless Pursuit of Voter Disgraces Both Parties.” Los Angeles Times Syndicate. 6 February. (Nonintegrity of politics.)

________. 2006. “Violence Breeds Violence.” Los Angeles Times Syndicate/Arizona Republic, 13 October. (Violence celebrated worldwide by media.)

________. 2006. “Scandal? Can’t even Spell It.” Los Angeles Times Syndicate/Arizona Republic. (Morality under attack from philosophy of relativism.)

________. 2006. “Radical War, Radical Rules.” Los Angeles Times Syndicate/Arizona Republic, 15 August. (Euphemisms versus facts.)

________. 2006. “Spin distorts truth of moving incident.” Los Angeles Times Syndicate/Arizona Republic, 6 June sss. 2006.

“The Death of Ideology.” Los Angeles Times Syndicate/Arizona Republic, 23 May. (Dearth of Scopes Trial legal database.)

Thompson, C. 2007. “Hokum and Looney Snake Unwary on Internet.” Arizona Republic, 3 January. (Fallacious memos and stories abound.)

Thompson, D. F. 1993. “Understanding Financial Conflict of Interest in Research.” New England Journal of Medicine 329, 573-6.

Thompson, E. 2004. “Neuroplasticity and Neurophenomenology.” Dharamsala, India: Mind and Life Institute. 18-22 October. (Necessity for first-person subjective experiential reports.)

Thornhill, R. and C. Fincker. 2007. “Evolution and Human Behavior.” Arizona Republic, 22 May. (Effect of childhood rearing on political preferences and character traits. Conservatives had happier, more secure childhoods.)

Tiebout, H. 1999. Collected Papers. Center City, MN: Hazelden Foundation. (Includes “Surrender vs. Compliance”and “The Act of Surrender.”)

Tisdale, S. J. 2006. “Beloved Community.” Tricycle, Fall.

Tong, V. 2007. “Americans give record $295 billion for charity.” Associated Press, 25 June. (America most generous nation in the world.)

Tooley, M. 2006. “God’s Left Hand.” Weekly Standard, 13 November.

Towles, E. 2006. “Prop. 201 Facts Do Not Add Up.” Arizona Republic, 9 October. (Scientific refutation of supposed dangers of secondhand smoke.)

Trivers, R. 1985. Social Evolution. Menlo Park, NY: Benjamin-Cummings Publishing Co.

Underhill, E. 1986. Practical Mysticism. Columbus, OH:Ariel Press.

“Use of ‘CE’ and BCE’ to Identify Dates, The.” 2005 Religious Tolerance Organization. May.

http//www.bbc.co.uk.

Ushen, R., and R. Edwards. 1994. Postmodernism and Education. London: Routledge.

Vadum, M. 2006. “Terrorists Legal Team.” Human Events, 2 October. (Record of Center For Constitutional Rights [CCCR] pro-Communism and Islamo-fascism.)

Valdez, L. 2006. “Religion is a Good Thing Up to a Point.” Arizona Republic, 26 November. (Social protest regarding religious garb exhibitionism.)

Valencia, G. 2007. “A Difficult Subject on Campus.”(Essay on decline of the Harvard Law School from the Socratic method to biased politicalization, submitted to Yavapai College, Cottonwood, Arizona.)

________. 2007. Coined the term “media terrorists” to describe far-left hate web sites and political organizations.

Van Biema, D. 2007. “Her Agony.” Time, 3 September. (The hidden value of doubt - Mother Teresa.)

________. 2007. “The Pope’s Favorite Rabbi.” Time, 4 June. (Dialog between Pope and Jacob Neusner re Judaism and Christianity.)

________. 2007. “The Case for Teaching the Bible.” Time, 2 April. (Important subject for literacy and education.)

________. 2007. “Blunt Bishop.” Time, 19 February. (Anglican Church split over liberalism; Nigerian bishop Patel Akinola rejects liberal “sins.”

Van Biema, D. 2006. “God vs. Science.” Time, 13 November.

Van Biema, D. and C. Mayer. 2007. “Looking for the Light.”Time, 18 June. (Anglican Church split between liberals and conservatives. Archbishop of Canterbury seeks reconciliation.)

Van Biema, D. and J. Israely. 2006. “The Passion of the Pope.” Time, 27 November. (Pope Benedict’s visit to Turkey.  Vatican vs. Islamic violence and nonrationality.)

Van Biema, D. and J. Chu. 2006. “Does God Want You to be Rich?”Time, 18 September.

Van Till, H. J., D. A. Young, and C. Manninga. 1988. Science Held Hostage: What’s Wrong With Creation Science and Evolutionism. Downers Grove, IL: Intervarsity Press

“Vicious about Virtue.” 2007. [Editor] Economist, 23-29 June. (Religious police extremism in Saudi Arabia: extreme cruelty and even death to citizens to enforce Sharia.)

Vitz, P. C. 1995. “The Psychology of Atheism.” Truth Journal. http://www.leaderu.com/truth/1truth12.html

Vitz, P. C. and J. Gartner. 1984. “Christianity and Psychoanalysis: Part 1.” Journal of Psychology and Theology 11, 4-18. (Jesus as the anti-Oedipus.)

________. 1984. “Christianity and Psychoanalysis: Part 2. Journal of Psychology and Theology 12, 82-89. (Jesus is the transformer of the superego.)

Vivekananda, S. 2003. Complete Works of Swami Vivekananda. (Vol. 1. “Raja Yoga, Ch.7: “Dhyam and Samadhi.”) Hollywood, CA: Vedanta Press

W. Pseud. Bill. 1998. The Language of the Heart. New York: AA Grapevine.

Walton, S. 1993. Personal correspondence regarding his business principles.

Warraq, I. 2002. What the Koran Really Says: Language, Text, and Commentary. Amherst, NY: Prometheus Books. (Scholarly, authoritative, documented, with erudite contributors - 800 pages.)

________. ed. 1998. The Origins of the Koran: Classic Essays on Islam’s Holy Book. New York: Prometheus Books.

________. 1995. Why I Am Not A Muslim. New York: Prometheus Books. (Critical analysis of Islam.)

Warren, R. 2002. The Purpose Driven Life: What on Earth Am I Here For? Grand Rapids, MI: Zondervan.

Watson, B., trans. 1997. The Vimalakirti Sutra. New York: Columbia University Press.

________. trans. 1993. The Lotus Sutra. New York: Columbia University Press.

Webb, G. 2006. “Circumstantial Evidence.” Science and Theology News, July/August. (Analyzing the Scopes Trial.)

Weiser, J. 2006. “What Luther Wrought.” Weekly Standard, 28 August. (Protestant vs. Catholic wars and counter-reformation in theology and politics.)

Weiss, S. and K. Wesley. 2006. Postmodernism and Its Critics. University of Alabama, Dept. of Anthropology. http://www.as.ua.edu/ant/Faculty/murphy/pomo.htm

Wells, G., et al. 2000. “From Lab to the Police Station: A Successful Application of Eyewitness Research.: American Psychologist 55, No. 6: 581-598.

Werss, D. 2007. “Keith Ellison: Lying to the Infidels.” Human Events, 3 January. (Islamic law, Sharia, condemns lying to non-Muslims and negates all non-Muslim governments. Ellison claims Koran as authority and teaching negates allegiance to U. S. law.)

Westhelle, V.2006. “Are Science and Humanism Suited to Enter the Ancient Quest of Christian Theology? Zygon 11:4, December, 843-852.

Wheat, R. 2007. “Beware Which Wolf You Feed.” Arizona Republic, 20 January. Letters to Editor. (Choice between good and evil Cherokee.)

Whelen, E. 2006. “A View from the Bench.” Weekly Standard, 4 December. (Abuse of judicial activism to bypass voters.)

Wilber, K. 2004. “The Perennial Philosophy. Unity. July/August.

________. 1997. The Eye of the Spirit. Boston: Shambhala.

Wilcox, R. 1985, 1995. Japan’s Secret War: Japan’s Race Against Time to Build Its Own Atomic Bomb. New York: Marlowe and Co.

Wilkinson, T. 2006. “Pope Makes Apology for Remarks.”Los Angeles Times, 18 September.

Williams, B. (Archbishop). 2006. “Creationism Should Not be Taught in Schools. It is a Mistake.” Science and Theology News, April.

Williams, G. 2007. Personal correspondence about faith in God and liberty.)

Williams, R. 2005. Why Study The Past?: The Quest For The Historical Church. Grand Rapids, MI: Wm. B. Eerdmans Publishing Company.

Wilson, E. 1975. Sociobiology: The New Synthesis. Cambridge: Harvard University Press.

Witham, L. 2003. By Design: Science and the Search for God. San Francisco: Encounter Books.

Woodfield, A. 1976. Teleology. New York: Cambridge University Press.

Wright, R. 1992. “Science, God, and Man.” Time, 28 December.

Yost, B. 2005. “Doctors See Positive Effect of Humor on Health.” Arizona Republic, 27 April.

Yost, B. and S. Felt. 2006. “Belief in Miracles a Matter of Faith?” Arizona Republic, 25 December. (2003 Harris Poll reveals 84% of Americans believe in reality of miracles.)

Young, G. 2006. “Preserving the Role of Conscious Decision Making in the Initiation of Intentional Action.” Journal of Consciousness Studies 13:3, 51-68.

Zaslow, G. 2007. “The New ‘Greatest’ Generation.” Wall Street Journal, cited in Week, 7:309.

Zimbardo, P. G. 2007. The Lucifer Effect: Understanding How Good People Turn Evil. New York: Random House. (Situational influences that turn into atrocities.)

________. 2004. “The Stockholm Syndrome.” http://www.yahoodi.com/peace/stockholm.html.

________. 1977. Influencing Attitudes and Changing Behavior: an Introduction to Method Theory and Applications of Social Control and Personal Power. New York: McGraw-Hill.

Zimen, J. M. 2000. Real Science: What It Is and Means. New York: Cambridge University Press.

________. 1978. Reliable Knowledge: An Exploration of the Grounds for Belief in Science. New York: Cambridge University Press.

Zmirak, J. 2006. ISI Guide to All-American Colleges: Top Schools for Conservatives, Old-Fashioned Liberals, and People of Faith. Wilmington, DE: Intercollegiate Studies Institute.

Zoll, R.2006. “Survey: Americans are more religiously active than thought.” Associated Press, 12 Sept. (Baylor University study.)

________. 2006. “Episcopal Church Elects First Woman Bishop.” Associated Press, 19 June.


[1]Còn gọi là cơ vai, cơ bả vai – ND.

[2] Phản ứng điện da (Galvanic skin response - GSR) hay hoạt động điện da (Electrodermal activity - EDA) và một số cách gọi khác là đặc tính của cơ thể con người trong việc tạo ra thay đổi liên tục về đặc tính điện của da. Lịch sử nghiên cứu lâu dài về các đặc tính điện chủ động và thụ động của da bởi nhiều ngành khác nhau đã dẫn đến vô số tên gọi, hiện được chuẩn hóa thành hoạt động điện da (EDA). Lý thuyết truyền thống về EDA cho rằng sức đề kháng của da thay đổi theo trạng thái của các tuyến mồ hôi trên da. Việc đổ mồ hôi được kiểm soát bởi hệ thống thần kinh giao cảm, và độ dẫn điện của da là dấu hiệu của sự kích thích tâm lý hoặc sinh lý. Nếu nhánh giao cảm của hệ thống thần kinh thực vật bị kích thích mạnh, thì hoạt động của tuyến mồ hôi cũng tăng lên, do đó làm tăng độ dẫn điện của da. Theo cách này, độ dẫn điện của da có thể là thước đo phản ứng cảm xúc và thấu cảm – ND.

No comments:

Post a Comment